Barbaros Denizciler Derneğinin Düzenlediği Seminerler Zincirinin Yedincisi Yapıldı

Barbaros Denizciler Derneği (BADER),  yedinci seminerini geçtiğimiz cumartesi günü, Altunizade Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

 “Türk hukuku ve uluslar arası hukuk uygulamasında kanuni rehin ve hapis hakkı”  ,ve “Türk hukuku uygulamasında Kurtarma Yardım Sözleşmesi ve kanuni durum”  konularının işlendiği seminere Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hasan Naiboğlu, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Hüseyin Gani Aygün, DEFAV Başkanı Kaptan Saim OĞUZÜLGEN ile birlikte sektörün her alanından çok sayıda katılımcı iştirak etti.

Seminer BADER Yönetim Kurulu Başkanı Kpt. Ali ŞEYHUN’un açılış konuşmasıyla başladı.  Derneğin, kuruluşundan itibaren geçen 15 aylık döneminde, icraatlarıyla duyulmaya başladığını, sektörün en güçlü ve geniş bir konsepte sahip derneği olmanın güzelliğini gözlemlemeye başladıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını söyledi. Ayrıca geniş yelpazeli üye portföyü ile oluşturulan ortak aklın, kolektif şuurun, sektörün nabzını tutmada, konuları ve sorunları daha objektif bir ortamda müzakere etmede ve sağlıklı, doğru kararlar üretmede, isabetli politikalar geliştirmede çok etkili olduğunu ilave etti. Son olarak da geçtiğimiz günlerde Baltık Denizi’nde hayatını kaybeden denizcilerimizi rahmetle anarak, kederli ailelerine ve camiamıza sabırlar diledi.

Seminerin ilk bölümde NSN Hukuk Bürosu’ndan Av. Nazlı SELEK, gemi ve yük alacakları konusunda bilgi verdi. Rehin ve hapis hakkının hangi hallerde doğduğu, hangi prosedürlerin gerektiğini örnekleriyle anlattı.

İkinci bölümde ise yine NSN Hukuk Bürosu’ndan Av. Sevilay KURU, kurtarma yardımın hangi hallerde doğduğunu, uluslar arası ve Türk kurtarma yardım sözleşmeleri hakkında bilgi verdi. Katılımcıların soruları ile canlı bir şekilde geçen seminerin iki bölümü arasında verilen kokteyl, kaynaşmanın ve samimi atmosferin yaşanmasını sağladı. Seminer, katılımcıların bir sonraki seminerde buluşma dilekleriyle son buldu.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim