BADER Sekizinci Seminerini Gerçekleştirdi

Barbaros Denizciler Derneği (BADER),  sekizinci seminerini, yine yüksek bir katılımla gerçekleştirdi. “Tekne & Makine ve P & I Sigorta Poliçeleri” konularının işlendiği seminer, Maltepe Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Seminere Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Dnz. Müst. Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Aytaç, Dnz.Müst. Dış Ticaret Gen. Müd. Yrd. Ahmet Gücel, Dnz.Müst. İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, İstanbul Liman Başkanı Kaptan Mustafa Azman, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Hüseyin Gani Aygün ile birlikte sektörün her alanından çok sayıda izleyici katıldı.

Seminer BADER Yönetim Kurulu Başkanı Kpt. Ali ŞEYHUN’un açılış konuşmasında kısaca Derneğin daha önceki seminerleri ve 2008 yılı için planlanan panel ve seminerler hakkında bilgi verdi.

Seminerin ilk bölümde Omni Ltd’den Kaptan Ufuk Teker, tekne Makine sigortaları ve poliçeleri hakkında bilgi verdi. Poliçeler hazırlanırken ve sigorta süresince dikkat edilmesi gereken hususları örnekleriyle anlatan Ufuk Kaptan, konuyla ilgili sorulara da cevap verdi.

Daha sonra verilen yarım saatlik kokteyl arasında, katılımcılar birbirleriyle tanışma ve sohbet etme imkanı buldular.

Seminerin ikinci bölümünde ise Metropole Denizciliğin Sahibi ve çok tecrübeli bir isim olan Kaptan Fevzi Uzun, P&I poliçeleri hakkında bilgi verdi. Önce deniz sigortalarının kısa tarihi ve sigortacılar hakkında bilgi veren Fevzi Kaptan, daha sonra poliçelerde yer alan maddeleri ve dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. Sürenin kısıtlı olması nedeniyle soru cevap bölümü yapılamadı. İzleyicilerin soruları yazılı olarak alındı ve kısa süre sonra derneğin web sayfasından yayınlanacağı duyuruldu.

 

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim