Badem Tekrar Denize Bırakıldı

Aydın’ın Didim İlçesi’nde, yaralı bulunduktan sonra İzmir’in Foça İlçesi’nde tedaviye alınıp rehabilite edilen, işadamı Mustafa Koç tarafından da evlat edinilip "Badem" adı verilen Akdeniz foku, önceki gün saat 17.26’da, Gökova Körfezi’ndeki bir kumsaldan denize bırakıldı.

Badem’in denize bırakılıp özgürlüğüne kavuştuğu sırada, Mustafa Koç, Sualtı Araştırma Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD-AFAG) ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler hazır bulundu.
 
SAD-AFAG Koordinatörü Cem Orkun Kıraç, "Badem, kumsalda, kafesinin kapakları açılıp denize yönlendirildi. Suya girdiği andan itibaren bir süre kıyıda yüzdükten sonra açıklara gitti. Son derece sakin, mutlu ve uyumluydu. Bu davranışları hepimizi çok mutlu etti. Mutlu bir şekilde ayrıldık" dedi. Bırakıldığı yerde yüzmeye devam ettiği, kıyıdan uzaklaşmadığı bildirilen Badem’i Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bir bot, birkaç gün süreyle denetim ve gözetimde tutacak. İleride tanınması için Badem’in arka yüzgeçlerinden birine küçük bir markanın takıldığı belirtildi.

sondakika.com

Editör: TE Bilişim