AZERİ BAKANIN HIZLI FERİBOT MERAKI

İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy’dan İstanbul deniz ulaşımı hakkında bilgi alan konuk bakan daha sonra İstanbul – Bandırma arasında yolcu ve araç taşıyan Turgut Özal hızlı feribotunda incelemelerde bulundu. Hızlı feribottan çok etkilendiğini ifade eden Bakan Mammadov, ülkesinde de bu feribotlardan görmek istediğini sözlerine ekledi.

Türkiye ve Azerbaycan Ulaştırma Bakanları, çeşitli incelemelerde bulunmak ve İstanbul Deniz Ulaşımını hakkında bilgi almak amacıyla İDO Genel Müdürü Dr.Ahmet Paksoy'u makamında ziyaret etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Mammadov dünyanın en büyük filosuna sahip İDO’yu uzun zamandan beri ziyaret etmek istediğini söyledi.  

İDO Genel Müdürü Paksoy’da kardeş ülke Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Mammadov’u konuk etmekten çok büyük mutluluk duyduklarını belirterek, iki ülke arasındaki ulaşım benzerlikleri, sorunlar ve çözümleri hakkında bilgi deneme bonusu alış-verişinde bulunduklarını belirtti. Ziyarete Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kaptan Barış Tozar'da katıldı.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim