Hedef 10 bin dalgıç

Sahip olduğu su altı güzellikleriyle Türkiye'nin önde gelen dalış merkezleri arasında yer alan Ayvalık'ta, bu yıl 10 bin dalgıcın dalış yapmasının beklendiği bildirildi. Alınan bilgiye göre, Türkiye'de kırmızı mercanlara ev sahipliği yapan tek yer olma özelliği bulunan Ayvalık, eşsiz dalış olanaklarıyla dikkati çekiyor. Kayıp Atlantis'i açıklarında barındırdığı rivayet edilen Ayvalık'ta, 24 ada ve 60'a yakın dalış noktası bulunuyor.

Kuzey Ege'nin ''şirin ilçesi'' Ayvalık'a, yerli ve yabancı dalgıçlar tarafından gösterilen ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgiye bağlı olarak ilçede faaliyet gösteren dalış okullarının sayısı da 2'den 4'e yükseldi.

Bu dalış merkezlerinden birinin sahibi olan Ferdi Yüksel, ilçede 11 ay dalış yapılabilen Ayvalık sahillerinin, eşsiz su altı zenginlikleri ve kırmızı mercanlarıyla ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğunu belirtti. Ayvalık'ın dip yapısı ve balık çeşidi açısından oldukça zengin olduğunu vurgulayan Yüksel, ''Dipte inanılmaz çeşitli renkler görebilir, bol bol süngerler, balıklar ve amforalara rastlayabilirsiniz'' dedi.

Yüksel, Ayvalık'a, her yıl ortalama 500 kişinin dalış eğitimi almak için geldiğini kaydederek, geçen yıl yaklaşık 5 bin dalgıca ev sahipliği yapan ilçede, bu yıl 10 bin dalgıcın dalış yapmasını beklediklerini bildirdi. Her seviyeye uygun dalışlar yaptıklarını belirten Yüksel, Ayvalık'ın, hem yeni başlayanlar hem de tecrübeli dalgıçlar için ideal olduğunu kaydetti.

 

 

Editör: TE Bilişim