İKV 53. Olağan Genel Kurulu


İSTANBUL (AA) - İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 53. Olağan Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu başkanlığına Ayhan Zeytinoğlu seçildi. 

İKV'nin 53. Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi. Genel Kurul'da Yönetim Kurulu başkanlığına  Kocaeli Sanayi Odası başkanlığını da yürüten Ayhan Zeytinoğlu seçilirken, yeni Yönetim Kurulu'nda Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Işınsu Kestelli, Atilla Menevşe, Ahmet Sayar, Yavuz Canevi, Zeynel Abidin Erdem, İlhan Koyunseven, Zeynep Bodur Okyay, Sedat Zincirkıran, Ali Sami Aydın, Sami Yılmaz, İlhan Soylu, Şükrü Alkan, Cenk Yöney, Simone Kaslowski ve İsmail Gülle yer aldı.

İKV Yönetim Kurulu başkanlığını Zeytinoğlu'na devredecek olan Ömer Cihad Vardan, İKV'nin ardından üstlendiği DEİK başkanlığının oluşturduğu iş yükü nedeniyle İKV'de yeniden aday olmadığını açıklamıştı.

İKV'den verilen bilgiye göre, yeni Başkan Ayhan Zeytinoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nde Indiana Üniversitesi'nde işletme eğitimi gördü. 

1983 yılında onur listesine girerek mezun olan Zeytinoğlu, 1983 yılında Butler üniversitesinde uluslararası finans konusunda master çalışmasına başladı ve 1985 yılında başarı ile bitirdi. 1986 yılında aile işletmesinde göreve başlayan Zeytinoğlu halen Yem Tarım ve Endüstriyel Ürünler AŞ'nin Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor.  

Aynı zamanda Arkas, ve Zeytinoğlu Grubunun ortaklığı olan Autoport Liman İşletmesinde Yönetim Kurulu başkan vekilliği görevini üstlenen, Zeytinoğlu Denizcilik Genel Koordinatörü olan Zeytinoğlu, 1989 yılında Kocaeli Sanayi Odasının kuruluşunda görev aldı.

Kuruluşundan bugüne kadar Kocaeli Sanayi Odası'nda Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Zeytinoğlu, 1995 yılında Başkan Vekili seçildi.

Ayhan Zeytinoğlu, ocak 2009 'da Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanlığına seçildi. 

Editör: TE Bilişim