AVS Global Ship Supply, Yunanistan Pire’de Yacht Club of Greece’te yoğun katılıma sahne olan bir event’e imza attı. Davete, Yunan armatörlerin büyük ilgisi dikkat çekti. Ancak davetin gündemini oluşturan ise ilk kez bir Türk catering firmasının Yunanistan’da şirket açıyor olmasıydı. Davete İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, UBM Fuarcılıktan Esin Göksel de katılım sağladı.

AVS, dünya limanlarında birçok noktada sunmuş olduğu hizmetlerini Yunan armatöre tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen sunum sonrası UBM Fuarcılıktan Esin Göksel, 02 - 05 Nisan 2019 tarihleri arasında VIAPORT Marina’da gerçekleşecek olan Expomaritt Exposhipping İstanbul Fuarı hakkında bilgi aktararak, Yunan armatörlere katılım çağrısında bulundu. Konuşmalar sonrası AVS Greece ev sahipliğinde gerçekleşen akşam yemeğine geçildi.

AVS, Yunan denizcilere harika bir gece yaşattı

Türk ve Yunan kültürünün benzeştiği mutfak kültüründen müziğine kadar birçok ortak paydayı geceye yansıtan AVS, Yunan denizcilere harika bir gece yaşattı. 

AVS Global Ship Supply Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahit Şimşek şunları söyledi: Hedefimiz, farkındalık oluşturmaya çalışmak. Yunanistan’da bir ses olabilmek. Türk bir işletme olarak yıllarca Yunanistan’a gelip Yunana armatörün kapısını çalarak Türkiye’ye gelen gemilere hizmet vermeye çalıştık. Ancak son yıllarda dünya denizcilik piyasası hızlı bir değişim içine girdi.  Ve bu değişim de pazara uygun ürünleri geliştirme ihtiyacını getirdi. Türkiye’de bu trendi hızlı bir şekilde yakaladı ve dünya bizim servis anlayışımızı kabullendi. Hem kontrollü hem de olabildiğince bütün gemilere eşit oranda bir harcama politikası belirleniyor. Dolayısıyla armatörün işleri kolaylaştırılıyor. Yapmış olduğumuz sunumda dikkat çektiğimiz üzere; uğraştığımız opexlerin yüzde 5’i kadarki olan bölümü kaptanlar, çarkçıbaşı ve satın alma personeli yönetmeye çalışıyor. Biz de diyoruz ki siz bununla uğraşmayın, asıl konunuza yönelin ve opexin yüzde 5’ini oluşturan hizmeti dışarıdan alın.Bu hizmetimiz Türkiye’de iyi bir talep gördü.  Yunanistan’da ise armatörler işleri kendi bünyelerinde yürütmeyi tercih ederler. Ancak gelirler eskisi gibi olmadığı için günümüzde olabildiğince maliyet merkezli düşünmek zorundalar. Biz de bu hizmetimizle bir armatörün gemisine ne kadar harcayacağının güvencesini veriyoruz. Dolayısıyla hizmet sonucunda herhangi bir sürprizle karşılaşmıyorlar. Armatörün bu hizmet için ayırdığı bütçe ne ise o rakam bir dolar dahi geçilmiyor. Bu şekilde belirlenen rakam üzerinden de bütçesini yapabiliyor. Bu bir avantajdır. Ve bu noktada farkındalığı oluşturabildiğimiz an armatör artık bu hizmeti talep ediyor. Bu şekilde departmanlar asıl işlerine yoğunlaşmış oluyor ve sonucunda daha verimli bir tablo ortaya çıkıyor. Bugünkü açılış programımızla da Yunan armatörüne bu mesajı verme gayreti içerisindeydik.

Biz yaklaşık bir buçuk yıl önce global supply anlamında Yunanistan’da bu işi yapmaya başladık. Sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlediğini ve kabul edildiğini görmek bizi motive etti. Ve dedik ki bu işi daha da ileri taşıyalım. Onun için burada şirketimiz kurduk. Yunanistan’da kurulan ilk catering firması olduk. Bu da sektörde bir avantaj sağlayacaktır ve ses getirecektir diye düşünüyorum.

Ayrıca Şimşek şunları da ekledi: Yunanistan ile Türkiye arasında köprü olma misyonunu taşıyoruz, Amcamız AVS’yi küresel bir marka konumuna taşımak.Farkındalık oluşturacak her türlü etkinlikte rol almaya çalışıyoruz.

Editör: TE Bilişim