Su dünyası Ankara’da  

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın en büyük ikinci akvaryumu Ankara’ya açılıyor. Yıl sonunda açılacak NATA VEGA Alışveriş Merkezi içinde 6 bin metrekarelik akvaryumda 10 binden fazla balık olacak. 15 günde doldurulabilen dev akvaryuma dalış yapılabilecek.

ANATOLIUM Ankara Alışveriş Parkı’nın büyük bölümünü oluşturan NATA VEGA alışveriş merkezi yıl sonunda kapılarını açıyor. NATA VEGA’nın en büyük sürprizi ise 10 binden fazla balık ve deniz canlısından oluşan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük tünel akvaryumu olacak.

Türkiye’nin en büyük İKEA’sı, Metro Gros Marketi, en büyük AVM’si ve akvaryumunun içinde bulunduğu Alışveriş Vadisi’nin Başkentin doğu ve güney aksının kaderini değiştirdiğini söyleyen NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, “Bölge insanımız kapıya teşekkür mektupları bırakıyorlar. İlki yıl önce başlayan proje öncesi 130 bin TL olan evler bugün 250-300 bin seviyelerine çıktı” dedi. Tanık projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

15 günde doluyor

NATA VEGA’yı sadece alışveriş merkezi olarak tanımlamak haksızlık olur. Aynı zamanda bir eğlence merkezi şeklinde tasarladık. Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ikinci büyük tünel akvaryumunu yapıyoruz. 6 bin metrekare olan akvaryum 4 bin 500 ton su alıyor ve doldurması 15 gün sürecek.

10 binin üzerinde balık olacak. Dev köpek balıklarından vatozlara, piranhalardan ahtapotlara aklınıza hangi tür geliyorsa getiriyoruz. Bunun için Altınoluk’ta üç dönüm üzerine bir tesis yaptık, balıkları oradan getireceğiz. Konseptte bir bölümde Hint okyanusundan, diğer bölümde büyük okyanustan balıklar canlılar yer alırken, başka bölümlerde Amazon’dan ve Nil’den tatlı su balıkları olacak. Dalış okulları için de bu akvaryumu açacağız.”

NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tanık, “Köpek balıklarından vatozlara, piranhalardan ahtapotlara aklınıza hangi tür geliyorsa getiriyoruz. Bunun için Altınoluk’ta üç dönüm üzerine bir tesis yaptık” dedi. 

Öğrenciler gelecek

BREZİLYA’dan ve Kızıldeniz başta olmak üzere dört bir yandan balıkları getiriyoruz. Altınoluk’taki tesislerimizde köpekbalıkları insan boyuna ulaştı. Mamak’taki tesisimizde Nil timsahı da gün geçtikçe büyüyor. Bu tesisin sosyal sorumluluk yönü de olacak. Öğrencilere rehberler eşliğinde tüm deniz canlıları tanıtılacak. Çocuklarımız ancak belgesellerde görebildiği deniz canlılarını burada tanıyacak.

Yatırım için teşekkür mektupları geliyor

MAMAK Çöplüğü olarak bilinen bölgede çöplüğün ıslahının ardından, hemen karşısında yapılan Alışveriş Vadisi ve IKEA’nın bölgenin kaderini değiştirdiğini söyleyen Tanık, “Şantiye kapılarına mektuplarla, telefonlarla vatandaşlar teşekkür ediyor. 130 milyon TL olan daireler 280-300 milyon TL’ye yükseldi” dedi.
Tanık sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiyenin en büyük kiralanabilir alışveriş merkezi, en büyük akvaryumu ve en büyük IKEA’sının olduğu Alışveriş Vadisi tam anlamıyla yakında Ankaralı’nın hizmetine sunulmuş olacak. Şimdiden henüz yüzde 40 tamamlanmışken bile Türkiye’nin dört bir yanından    insanlar gelmeye başladı. Günün her saatinde Kendimiz de kazandık ama aslolan bölgenin kazanmasıydı. Arsa fiyatları 10’a katladı. 130 TL’lik daireler 300 TL’ye yükseldi. Bizim geliştirdiğimiz proje sayesinde IKEA’nın gelmesi ve vatandaşın  burada hem iş    anlamında hem      konut ve arsa anlamında kazanmış olması, Ankara’ya yeni bir aks kazandırıp hizmet etme açısından bizlere gurur veriyor.”

Adrenalin dünyası

BİR de adrenalin dünyası adında bir bölüm oluşturacağız. Dünyanın en zehirli sürüngenleri, akrepleri ve örümcekleriyle ziyaretçilerimiz arasın bir karış cam olacak. Bu bölümle ilgili sürprizlerimiz olacak. Bunun yanı sıra 360 derece kesintisiz bir tasarımdan oluşan akvaryum restorantı da Ankaralıların hizmetine açacağız. Çevresinde akvaryumlar olan restoranlar muhakkak dünyada vardır, ancak illa ki bir kapı ya da tuvalet için boşluk vardır. Biz restorana inişi asansörlerle yapacağız, mutfak ve tuvalet de yine üst tarafta olduğu için akvaryumun içinde yemek yeniyor hissi yaratacağız.”

Editör: TE Bilişim