Avrupalı denizciler, yeni yatırımlar için Vietnam’a göz kırptı

Gemi inşa sanayisi ve limanlar için 7 milyar dolarlık bütçe çıkarmaya hazırlanan Vietnam, Avrupalı girişimicilerin de dikkatini çekti. Avrupalı firmalar, Vietnam’da gemi inşa alanında yerel ortaklıklarla yatırım yapmak istiyorlar.

Almanya, Norveç ve Holladalı girişimci denizcilik firmaları, Vietnam gemi inşa endüstrisi ile gelecek dönemde iş birlikleri kurmak noktasında istekli.  9 Mart’ta Vietnam’da düzenlenen gemi ekipmanları fuarında yapılan konuşmalar, Avrupalı firmaların Vietnam’da ortaklık kurmak için istekli olduklarını gösterdi.  

Norway Innovation uzmanı Egil Resvik, Norveçli gemi inşacıların, yerli firmalar ile ortaklık kurmakla çok yakından ilgilendiklerini, çünkü Vietnam’ın bu sektörde büyüme potansiyeli olduğunu vurguladı.

Hollanda Deniz Ekipmanları Birliği danışması Henk Lacet ise Vietnam’ın ABD ve Avrupa’dan açılan direk hatlar ile avantajlı olduğunu söyledi.

Vietnam Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Nguyen Hong Truong ise, Yatırım ve Planlama Bakanlığı’nın  kamu ve özel sektor ortaklığı ile 23 limanın yenilenmesi projesini onayladığını açıkladı.  Toplam yatırım tutarının  3.3 milyar dolar olacağını söyleyen Nguyen Hong Truong,  kurulacak 12 limanın ülkenin yük elleçleme kapasitesini 2015 yılına kadar 500-600 milyon tona çıkaracağını kaydetti.

Ulaştırma Bakanlığı’nın ayrıca, gemi inşa sanayisine 2020 ve 2030 yılına kadar 3.7 milyar dolar tutarında yatırım projeleri bulunuyor.

 

Editör: TE Bilişim