AVRUPA’NIN KISA MESAFE DENİZYOLU POLİTİKALARI BRÜKSEL’DE ELE ALINDI

Avrupa Komisyonu Taşımacılık Genel Direktörlüğü’nün Avrupa’nın iç suyolları ulaşım politikalarının belirlendiği “Kısa Mesafe Denizyolu Taşımacılığı ve Deniz Otoyolları Merkezleri Ortak Toplantısı”, 20-21 Eylül 2017 tarihlerinde Brüksel’de yapıldı. Toplantıda Türkiye’yi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası’nı, İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk temsil etti.

Toplantıda Avrupa kısa mesafe denizyolu taşımacılığının tanıtımı ve desteklenmesi, Med-Atlantic Ecobonus, komşu ülkelerle deniz ulaşımının geliştirilmesi, Avrupa Birliği kısa mesafe denizyolu taşımacılığı sektörünün finansal olarak desteklenmesi, Deniz Otoyolları projesinin geliştirilmesi, Avrupa limanlarında karşılaşılan sorunlar, ulaşımın dijitalleşmesine yönelik yatırımlar gibi Avrupa Birliği’nin denizyolu ulaşımının geleceğini şekillendirecek konular ele alındı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Avrupa Birliği’nin artan üye sayısıyla beraber karayolları üzerindeki artan yük trafiğini, denizyolu ve demiryolu hatları olmak üzere kombine taşımacılığa kaydırmayı hedeflediğini belirterek, Brüksel’de katıldığı toplantıda önümüzdeki dönemde taşımacılığın yapısal değişiminin ele alındığını ifade etti. Öztürk, “Toplantıda detaylı şekilde ele alınan konular Türk denizcilik ve taşımacılık sektörünü ve Avrupa ile Asya arasında bir köprü olan Türkiye’nin lojistik geleceğini yakından ilgilendiriyor” dedi.

Editör: TE Bilişim