Denizcilik tutkunlarının dev buluşması bugün başladı!

CNR Expo Fuarcılık tarafından düzenlenen Avrasya Boat Show, 9-18 Şubat tarihleri arasında açık kalacak. DENTUR ile ortaklaşa yapılan ve SABAH ve atv'nin tanıtım sponsorluğunu yaptığı fuarı, 18 Şubat'a kadar 40 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Deniz Ticaret Odası'nın da katıldığı Avrasya Boat Show'da, 30 bin metrekarelik dev bir alanda 140'ın üzerinde firma yer alacak.

Avrasya Boat Show'da, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı 13-14 Şubat arasında gezi tekneleri yönetmeliği ilkeleri ve AB uyum çalışmaları kapsamında sektörel grup toplantısı düzenleyecek.

 Tekne aksesuarları ve tekne yapım malzemeleri, sürat ve gezi tekneleri, motor yat ve güç ekipmanları, motorlu tekne ve yatlar, yelkenli tekne ve yatlar, marinalar ve donanımları, su sporları donanımları, deniz giyim ve aksesuarları, deniz kurtarma ve acil durum malzemeleri fuarda sergilenecek ürünler arasında yer alıyor.

Denizcilik alanında yapılacak yatırımlarda tasarrufların maksimize edilmesi teknik ekipmanlarla doğru orantısallık gösteriyor. Bu bağlamda Türk Yatçılık Sektörü'nün, dünya klasmanında yer alan firmalarla aynı platformda olmasını sağlayacak olan Avrasya Boat Show'un, hem katılımcı hem de ziyaretçi açısından bulunduğu sektöre büyük ivme kazandırması bekleniyor.

Avrasya Boat Show'da, Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşaat ve Tersaneler Genel Müdürlüğü'nce, 13-14 Şubat 2007 arasında gezi tekneleri yönetmeliği ilkeleri ve AB uyum çalışmaları kapsamında bir sektörel grup toplantısı düzenlenecek.

Sektörel Grup'da Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü, İTÜ, KTÜ ve YTÜ'nün ilgili bölümleri, TSE, KOSGEB, TURKAK, GİSBİR, Deniz Ticaret Odası, Türk Loydu İktisadi Vakfı, YATEF, Amatör Denizciler Federasyonu, Gemi Mühendisleri Odası, Mersin Deniz, Ticaret Odası, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası ve Uygunluk Değerlendirme Derneği yer alıyor.

Fuarda SABAH gazetesi de bir standla okurlarıyla buluşacak.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Editör: TE Bilişim