İstanbul Yelken Kulübü işbirliği kapsamında, 8 ay önce Avea çalışanlarından oluşan 26 kişilik bir kadro ile kurulan Avea Yelken Takımı, kısa sürede elde ettiği başarılı sonuçlarını, basın sohbet buluşmasında değerlendirdi. Aynı zamanda takımın üyesi olan Avea Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orçun Onat, “Katıldığımız yarışlarda her zaman birinciliği hedefliyoruz. Yelken sporunun bizlere kazandırdığı disiplin, iş hayatımıza da doğrudan yansıyor ve bizi daha verimli çalışanlar haline getiriyor”dedi
 
Orçun Onat, Avea Yelken Takımı’nın yeni rotasını ise şöyle özetledi: “Telekom sektöründe oyun kurucu olup rekabeti değiştirken gösterdiğimiz disiplin ve ciddiyeti; takım oyunumuzda bir araya getirereğiz. Rotamız, yelken açtığımız alanlarda da rekabeti yeniden şekillendirmek. Böylece Avea bayrağını mavi denizlerde elde ettiğimiz başarılarla dalgalandırmaya devam edeceğiz”


Kurulduğu günden bu yana sporda desteğini aralıksız olarak sürdüren Avea, İstanbul Yelken Kulübü işbirliği ile kurulan Avea Yelken Takımı’nın başarılarını, yelken sporunun fikir liderleri ile paylaştı. Aynı zamanda takımın üyesi de olan Avea Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orçun Onat, takımın kısa sürede elde ettiği başarıları değerlendirdi.

Avea çalışanlarından oluşan 26 kişilik kadrosuyla 8 ay önce kurulan Avea Yelken Takımı, 5 aylık bir eğitim süreci sonrasında ardarda elde ettiği başarılarla yelken camiasında adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Yaklaşık 30 yat yarışının yapıldığı bir sezonun ilk yarışı olan 9. Yıl Çanakkale Zafer Kupası’nda elde edilen üçüncülükle başlayan başarı serüvenini değerlendiren Onat, “Maviliklere yelken açtığımız ilk yarış olan 9. Yıl Çanakkale Zafer Kupası’nda elde ettiğimiz üçüncülük bizim için önemli bir motivasyon oldu. Marmara Denizi’nde 46 yelkenlinin kıyasıya mücadele ettiği yarışta IRC 1 sınıfında Beneteau First 40 marka teknemiz ve dinamik ekibimizle başarının bir takım oyunu olduğunu kanıtlamış olduk. Sonrasında ise katıldığımız BMW Sailing Fest’te IRC1 ve IRC Genel klasmanlarında aldığımız birincilik kupaları bizim için başarının tesadüf olmadığını ve rekabeti denizlere taşıdığımızın somut göstergesi oldu” dedi.

3 ay gibi kısa bir sürede birçok ulusal yarışta başarı kaydeden Avea Yelken Takımı, BMW Sailing Cup International’da Türkiye’yi temsil ettiği yarışla adını uluslararası yat yarışlarında da duyurdu. Avea Yelken Takımı, 9. Yıl İstanbul Boğazı Yat Yarışı’nda aldığı ikincilikle 3 ayda katıldığı 3 yarıştan 3 ödül ile dönerek önemli bir başarının da haklı sahibi oldu.

“Rota: Yelkende de rekabeti şekillendirmek...”

Orçun Onat, kısa sürede elde ettikleri bu başarının ana unsurlarını ise şöyle özetledi:

“Avea Yelken Takımı olarak, zor koşullara aldırış etmeden hedef doğrultusunda ilerleyen; takım oyunu sergileyen bir ekip haline geldik. Zaten yelken sporunun temel manası da bu değil midir? Yelkende herkes görevini ve görev yerini bilir; en iyisini yapmaya çalışır; ancak o zaman başarılı olur. Biz bunun farkındayız. Buradaki disiplin iş hayatımıza da doğrudan yansıyor ve bizleri daha verimli çalışanlar haline getiriyor. Biz de bu alanda takım olarak “Bir” olmayı başardık. Aldığımız sonuçların arkasında yatan en önemli faktör de bu. Yani “Bir” olmak…”Antrenman ve yarış tecrübemiz arttıkça daha da başarılı olacağız. İstanbul Yelken Kulübü ile çok iyi bir işbirliğimiz var ve takım olarak katıldığımız her yarışta birinciliği hedefliyoruz. Avea Yelken Takımı olarak, zor koşullara aldırış etmeden hedef doğrultusunda ilerleyen; takım oyunu sergileyen bir ekip haline geldik.” dedi.

Avea Yelken Takımı son olarak, 8-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Corporate Games’de Yelken kategorisinde Platu 25 sınıfı teknelerle yarışa katılan 36 şirket takımını geride bırakarak birincilik kupasını kazandı. İstanbul Corporate Games ile eşzamanlı düzenlenen, İstanbul Yelken Kulübü Trofesi yarışı Nostalji Kupası’nda ise 35 tekne arasından ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Onat, Avea Yelken Takımı’nın önümüzdeki dönem hedef rotası hakkında ise şu bilgileri verdi; “Telekom sektöründe oyun kurucu olup rekabeti değiştirirken gösterdiğimiz disiplin ve ciddiyeti; takım oyunumuzda bir araya getirereğiz. Rotamız, yelken açtığımız alanlarda da rekabeti yeniden şekillendirmek. Böylece Avea bayrağını mavi denizlerde elde ettiğimiz başarılarla dalgalandırmaya devam edeceğiz.”

 

Editör: TE Bilişim