Kuş Cennetinde Uygulanan Av Yasağı Kuşların Sayısını Artırdı

130'un üzerinde kuş türünün geldiği kuş cennetinin Manyas Kuş cennetine alternatif olabileceği ifade ediliyor. Basın mensuplarına kuş cennetini gezdiren Kırmıtlı Belediye Başkanı Ali Murtaza Doğan, Kuş Cenneti'nin bölge turizmini canlandırdığını ancak tanıtım için ilgililerden destek beklediğini kaydetti.

Bölgede av yasağını ve ağaç kesimini yasakladıklarını ve bu sayede kuşların sayısında büyük artış gözlediklerini aktaran Başkan Ali Murtaza Doğan, "Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu kuşlara yem atarak insanlara alıştırmak. Bölgenin ekonomik ve kültürel açıdan canlanmasına büyük katkı sağlayacak olan Kırmıtlı Kuş cenneti'ni daha güzel hale getirebilmek için halkımızın ve devletimizin desteğini bekliyoruz" dedi.

Ceyhan Nehri kenarında, Kastabala Vadisi'ndeki 4 bin metrekarelik alanda bulunan Kuş cenneti'ni Türkiye'ye ve dünyaya tanıtabilmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını aktaran Başkan Doğan şunları söyledi: "Bugüne kadar bölgede 130'un üzerinde kuş türünün tespit ettik. Bu kuşların içerisinde yaz göçmeni, kış göçmeni ve bazıları da yerli kuşlardır. Buranın en büyük özelliğinin dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen 3 değişik türdeki; yalıçapkını, İzmir yalıçapkını ile alaca yalıçapkını kuşlarının ve Türkiye'nin en büyük balıkçıl kolonisinin de burada olmasıdır. Bu önemli alanı korumak ise, önce Kırmıtlı'da yaşayan gençlerimize, sonra bizlere, devletimize ve sivil toplum kuruluşlarına düşmektedir." (CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim