Autoport’un fark yaratan avantajı “Antrepo” hizmeti

Kocaeli’de bulunan Autoport, toplam 21 bin 250 metrekare alan üzerinde kurduğu A tipi Antrepo’sunu Mart ayında actı. Bu hizmeti sayesinde bolgenin kapalı antrepo ihtiyacını önemli ölçüde karşılıyor.

Hizmet yelpazesini çeşitlendirerek fark yaratan Autoport, Türkiye’nin en büyük özel sektör yatırımlarından sayılan Tüpraş Rafinerisi’nde inşa edilen Fuel Oil Dönüşüm tesisi projesi için getirilen boru ve bağlantı elemanlarının uzun süreli stoklanması ve antrepo hizmetlerinin verilmesi amacıyla Mars Hava ve Deniz Kargo Taşımacılığı A.Ş. ile imzaladığı anlaşmanın ardından antrepo yatırımı gerçekleştirdi. Böylece Kocaeli bölgesindeki limanlar arasında en geniş depolama alanlarından birisine sahip olan Autoport’un yeni antreposu Mart ayında hizmete başladı. Antrepo, modern ve hızlı yükleme boşaltma ekipmanları ile terminal işletmesi konusunda deneyimli olan uzman kadrosu sayesinde müşterilerinin hem raflı istifleme sistemi hem de serbest depolama konularındaki tüm taleplerine karşılık verebiliyor. 5 bin 144 palet depolama kapasitesine sahip antrepo 5 bin 400 metrekaresi kapalı, 15 bin 850 metrekaresi açık alana sahip. İki holden oluşan kapalı antreponun 1’inci holünde 2 bin metrekare raf düzeni ve 700 metrekare serbest depolama alanı, 2’nci holünde ise 10 tonluk portal vinç ile hizmet veriliyor. İzmit Gümrük Müdürlüğü’ne yakınlığı sayesinde antrepo müşterilere zaman ve maliyet açısından da avantajlar sağlıyor.

Autoport’un toplam 656 metre yanaşma yeri bulunan iki rıhtımı, iki gemiye eş zamanlı operasyon yapılmasına olanak sağlıyor. Gemiye verilen profesyonel hizmeti ve güvenli operasyon yönetimi, Limanın Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) standartlarında en son teknolojiye sahip kapalı devre kamera sistemleri ile kontrol altında tutulması Autoport’un en önemli avantajları. Ro-Ro operasyonlarında Terminal İşletim Sistemi sayesinde gerçekleşen “Elektronik Veri Transferi” ile de müşteriler ve iş ortakları, 7 gün 24 saat kesintisiz ve gerçek zamanlı bilgiye ulaşabiliyor. Ayrıca Autoport, Entegre Yönetim Sistemi kapsamında ISO 9001 (Kalite Yönetim Sistemi), ISO 14001 (Çevre Yönetim Sistemi) ve OHSAS 18001 (İş Sağlığı, İş Emniyeti Yönetim Sistemi) belgelerine sahip.

Autoport, Breakbulk Europe 2013’e katıldı

Mayıs ayında Belçika’da Antwerp Expo’da düzenlenen Breakbulk Europe fuarına katılan Autoport standında, antrepo hizmetini ve yeniliklerini tanıttı. Fuarda Türkiye’den ve dünyadan sektörün öncü genel kargo ve proje kargo nakliyecileri bir araya geldi.

Editör: TE Bilişim