ATO ERDEMİR'E 5 MİLYON DOLARLA KATILIYOR

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu, meclisinden aldığı yetkiye dayanarak ERDEMİR ihalesine teklif verecek Ereğli Ortak Girişim Grubu'na 5 milyon dolarla katılma kararı aldı.

ATO Başkanı Sinan Aygün, halen kurucu ortağı bulundukları ERDEMİR'in hakim hisselerinin yabancının eline geçmemesi için ihaleye teklif verecek olan Ereğli Ortak Girişim Grubu'na, imkanları ölçüsünde katılacaklarını kaydetti.

Aygün, açıklamasında şöyle dedi: "ERDEMİR'in kuruluşunda, temelinde harcımız var. 1960 yılında ERDEMİR kurulurken ATO olarak, bu kuruluşun oluşumuna öncülük ettik, bugün de yerli sermayeyle birlikte kamu hisselerinin satışında olacağız. Kuruluşta üstlendiğimiz rol, Türk özel sektör yatırımlarının ilk örneğidir. O gün ERDEMİR'e nasıl çimento, Türk ekonomisine nasıl tuğla koyduysak, bugün de ERDEMİR'in yerli kimliğinin korunması için inisiyatif alıyor ve Türk Ortak Girişim Grubu'na katılıyoruz. Geçtiğimiz hafta Oda Meclisimizde gerekli yetkiyi, dün de yönetim kurulumuzda Ereğli Ortak Girişim Grubu'na 5 milyon dolarla katılma kararını aldık."

Gücü olan her kuruluşun imkanları ölçüsünde ERDEMİR'e ortak olmak amacıyla Erdemir Ortak Girişim Grubu içerisinde yer alması gerektiğini ifade eden Aygün, "Türk girişimcileri, bu ülkenin temel direklerinden biri olan ERDEMİR'i yabancıya kaptırmamalıdır. Bu milli bir Piabet direniştir. Türk'ün ERDEMİR kazanlarındaki ateşle imtihanıdır" dedi.

Özelleştirme sürecinde ERDEMİR örneğinde olduğu gibi Türkiye'nin en karlı kuruluşlarının yerliye değil yabancıya satılmak istendiğine iddia eden Aygün, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Kamu kesimi, Türkiye ekonomisinden elini ayağını çekti. Nerede bir mal satılsa, (yabancı alsın) diyorlar. Şimdi de sıra özel sektöre geldi. Ulusal sermaye, nesli tükenmiş bir kelaynak kuşuna döndü. Her özelleştirme yumurtasından yabancı civciv çıkarsa, bu follukta kuluçkaya yatacak tavuk kalmaz. Yerli kıza yabancı damat aranmasın. Yabancı damat dizilerde, ERDEMİR yerlide kalsın."

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim