AtlasJet Havayolları'na ait Worldfocus şirketinden kiralanan MD 83 tipi yolcu uçağı, İstanbul-Isparta seferini yaparken, Isparta, Keçiborlu ilçesi, Çukurören Köyü yakınlarındaki dağlık alana düştü. Arama-kurtarma ekipleri, uçağın enkazına ulaşmak için bölgeye sevk edildi. Aralarında Sivil Savunma ekiplerinin de bulunduğu personelin, uçağın düştüğü bölge olan 1830 rakımlı Türbetepe'ye yaya olarak tırmandığı kaydedildi. Bu sırada havadan keşif yapan arama helikopteri enkazın bulunduğu alana indi. Helikopterdeki personelin verdiği bilgiye göre kazadan kurtulan olmadığı açıklandı.

Olayla ilgili bir açıklama yapan AtlasJet Havayolları CEO'su Tuncay Doğaner, "Yolcu ve mürettebatımızın ailelerine sabırlar diliyorum. Worldfocus şirketinden kiralanan MD 83 tipi uçak, AtlasJet adına KK 4203 sefer sayısı ile Atatürk Havalimanı'ndan kalkmıştır. Uçakta toplam 7 mürettebat ve 49 yolcumuz bulunmaktaydı. Uçağın teknik olarak kalkış ve iniş alanında bir sorunu yoktu. Hava şartları da uçuşa oldukça müsaitti. In-bound oldukları sırada uçakla temas kayboldu. Daha sonra bize haber geldi. Prosedür

dahilinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile temasa geçilmiş ve kriz masası oluşturulmuştur. Yaklaşık 45 dakika öncesine kadar söylentiler dışında bir gelişme olmadı. Bir arama-kurtarma helikopteri, yaklaşık 5 bin feetlik bir tepede uçağın enkazını bulup, tarafımıza bildirmiştir. Enkazın çok yüksek irtifada bulunması probleme neden olmaktadır. İlk gelen bilgiler hayat izine rastlanmadığı yönündedir. Temennimiz inşallah içlerinden kurtulanlar vardır. Şuan bilgiler bu kadar.

Bütün Türkiye devleti bu işin üzerindedir. Önlemlerimizi aldık, ancak bunlar yalnızca önlemdir, ölenleri geri getirmeyecektir. Yolcu yakınları ile 10.00 itibariyle bölgeye gideceğiz. İncelemelerin ardından usulüne uygun olarak işlemleri gerçekleştireceğiz. Dönüş günümüz ve saatimiz oradaki gelişmelerden sonra belli olacaktır. Görüş şartları oldukça iyiydi, herhangi bir hava hadisesi yok. Bundan daha iyi bir uçuş şartı olamaz. Uçakta bulunan yolcuların bütün sorumluluğu bize aittir. Kaza aydınlanacaktır,

bunu yapacak olan kaza kırım heyetidir. Uçağın rötar yapması ile ilgili olarak ortaya çıkan söylentiler var. Atatürk Havalimanı'ndan yapılan her 100 uçuştan 40'ı rötarlı yapılır, bunu hepimiz biliyoruz. Uçağımızın Priştina'dan geç gelmesi nedeniyle böyle bir durum oluştu.

Isparta'ya varıldığında alçalma usulüne kadar hiçbir aksaklık yok. Ne hava şartlarında ne de uçağın teknik özelliklerinde. Bana ulaşan bilgilere göre uçak ile kule arasındaki görüşmede pilot arkadaşım "Meydan görüldü alçalmamıza devam ediyoruz" şeklinde bir bilgi iletti. Kuledeki görevliler de bunu teyid ederek, inişe müsaade etti. In-bound'tan sonra ise uçakla herhangi bir temas yok. Uçağın düşüş nedenine ilişkin binlerce neden olabilir. Ancak kaza bu bin çeşit senaryodan biri nedeniyle olmuştur.

Isparta gayet kolay bir havalimanı, yağmur yok rüzgar yok, olumsuz ortam yok. Bu kazayı etkileyecek yaklaşmada bir sorun yok. Uçağın kara kutularının bulunması ve incelemesi gerekiyor. Ancak bundan sonra olay aydınlanacaktır. Uçak her türlü bakımdan geçmiştir. Hiçbir kaptan veya teknisyen arkadaşım arızalı uçağı kaldırmaz. Bunun gerçek cevabı kara kutu bulunduktan sonra ortaya çıkacaktır.

Enkaza helikopterle havadan temas edildi. Enkaz dağlık ve yüksek bir tepede bulunuyor. Helikopter enkazın yanına ulaştı. Ne yazık ki kazadan kurtulan yok" şeklinde konuştu.

kaynak:sondakika.com

Editör: TE Bilişim