Atlantik Confidence (Maalesef) Battı...

Umman Denizinde 30 Nisan sabahı makine dairesinde yangın meydana gelmesine müteakiben su alarak batmaya başlayan Atlantik Confidence kurtarılamadı...

Geminin Armatörü Ahmet Ağaoğlu; DenizHaber.Com'a yaptığı açıklamada; geminin 3 Nisan günü saat 10:00 da battığını doğruladı.

Ağaoğlu; 'Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Gemiyi kurtarmak için çok uğraştık. Gemi 4 gün direndi. En iyi kurtarma firması ile, Smit Salvage ilekurtarma anlaşması yaptık. Ama maalesef gemiyi kurtarmamız mümkün olmadı' dedi.

DenizHaber.Com'a ulaşan bilgiler

Ote yandan Atlantik Confidence kazasını başından beri takip eden kardeş kuruluşumuz SeaNews Turkey ile birlikte geminin  batma mevkiinin Lat 20 12, 942 N / Long 061 26 02 E olduğunu belirledik.

Gemiyi limana çekmek üzere kaza yerine ulaşan Smit Salvage'a ait kurtarma römorkörü geminin batışını tesbit etti. 

Bu arada; gemideki hepsi Türk Vatandaşı 21 kişilik mürettebatın, can filikaları ile gemiyi terk ettikten sonra, önce Alpine Marie adlı bir petrol tankeri tarafından kurtarıldıkları, daha sonra Türk gemisi YM Pluto'ya transfer edildikleri de ortaya çıktı. 

Umman Denizcilik Dairesi tarafından Masirah Adasından gönderilen bir yolcu teknesi, 21 kişilik mürettebatın tamamını YM Pluto gemisinden alarak karaya çıkardı.

21 kişiden 6'sı aynı gün Muscat Havaalanından Türkiye'ye döndü. Geri kalan 15 kişi ise 3 Nisan günü Muscat Uluslararası havaalanından Türkiye'ye döndüler. 

Çevre kirliliği şimdilk yok

Bu arada Umman Çevre Bakanlığından bir yetkili, geminin çevresindeki deniz yüzeyini sürekli gözlemlediklerini ve olası bir kirlilik meydana gelip gelmediğini kontrol etmeye devam ettiklerini belirtti. 

Yetkili, Umman sahillerinin kaza yerine uzaklığı gözönüne alındığında, kirlilikten kaynaklanabilecek bir tehdidi uzak bulduğunu belirti. 

Geminin battığı yer 3.000 Metrenin üzerinde olduğundan, batığın seyir emniyeti açısından da bir risk oluşturmayacağı bildirildi. 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim