Ataköy denizle buluşuyor 
   
Ataköy’ün denizle bağlantısının sağlanması için geniş çaplı bir proje hayata geçiriliyor. Büyükşehir Belediyesi Ataköy sahil yolunun denizle arasında, 266 bin metrekarelik metruk yapıları yıkıp yeşil alan haline getirmeyi planlıyor

Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un en gözde yerleşim mekânlarından biri olan Ataköy'ün denizle bağlantısını sağlamak için geniş çaplı bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, Ataköy sahil yolunun denizle arasında, 266 bin metrekarelik metruk yapıları yıkıp yeşil alan haline getirmeyi planlıyor. Yıkım yapılacak alanlar arasında deniz kirliliği nedeni ile kullanım dışı kalan Mo- Kamp alanı ve C Moteller de yer alıyor.

İLK ADIM ARITMA TESİSİ

Ataköy sahillerini Florya sahilleri gibi düzenlemeyi planladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2009 yılına kadar Ataköylüleri tekrar denizle buluşturmayı hedefliyor. Bu amaçla, ilk olarak ihalesi yapılan Ayamama Deresi İleri Derecede Biyolojik Arıtma Tesisi, iki yıl içinde bitirilecek. Arıtma Tesisi'nin devreye girmesinin ardından, her gün 400 bin metreküp atık suyun Marmara Denizi'ni kirletmesi engellenecek. Arıtma Tesisi yapım çalışmaları sürerken, C Motelleri'ni kapsayan alanda sahil düzenleme çalışmaları yapılacak. Eş zamanlı devam edecek çalışmaların bitiş tarihi ise 2009 olarak açıklandı.

ATAKÖY PLAJI AÇILIYOR

2009 yılında arıtma tesisinin devreye girmesiyle denizin de kirlilikten kurtulacağını söyleyen Başkan Topbaş, Ataköy Plajı'nı hizmete açarak Marmara Denizi'nin önemli bir plaj daha kazanacağını söyledi. Topbaş, çalışmanın Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte hareket edilerek hayata geçirileceğini açıkladı.

2009’DA DENİZE GİRİLECEK

Hedeflerinin İstanbul’un bütün derelerinin denizi kirletmeyecek hale getirmek olduğunu kaydeden Topbaş, “Geçen yıl Küçüksu Plajı'nı açtık. Burası da halka plaj olarak açılacak, vatandaş sahilde piknik yapabilecek, denizden istifade edebilecek. 2009 yılında da denize girebilecek” dedi.

Kaynak: BUGÜN Azetesi/Ali KUŞ (İstanbul)
 

Editör: TE Bilişim