Asya ve Afrika kıtaları birleşiyor

Kızıldeniz'den Mısır ve Suudi Arabistan'ı denizden birleştirecek olan geçidin inşaatına önümüzdeki hafta başlanacak.

Projenin, 3 milyar dolara mal olacağı açıklandı. İngilizce yayınlanan Arab News gazetesine göre 50 km. uzunluğundaki kaldırımlı yol projesi, 3 milyar dolara mal olacak.

 

Suudi Arabistan'ın Tebük bölgesindeki Ras Humeyd ile Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki Şarm El Şeyh'i birbirine bağlayacak olan proje, Tiran adasının yanından ve Akabe Körfezi'nden geçecek. Arab News gazetesinin internet sitesinden de verilen habere göre Asya ve Afrika kıtlarını bağlayacak olan projenin maliyeti, Kral Abdullah tarafından karşılanıyor. Suudi, Mısırlı ve uluslararası şirketlerden oluşan bir konsorsiyum tarafından inşa edilecek projenin tamamlanmasının yaklaşık 3 yıl süreceği tahmin ediliyor.

 

Gazete, bu projenin Suudi Arabistan'dan Mısır'a yolcu taşıyan bir geminin Şubat 2006'da Kızıldeniz'de batmasının ardından gündeme geldiğini belirtiyor. Bu feci kazada 1000 kadar yolcu hayatını kaybetmişti. Geçit projesinin aynı zamanda Afrika'dan Hac vazifesi için kutsal topraklara gidenler için de büyük kolaylık olacağı belirtiliyor.


 

Alıntı: Lojiport

Editör: TE Bilişim