Abidos Travel Genel Müdürü İsmet Balkan ÇED Raporu onaylanan Assos Limanı ve Gümrük kapısının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Açılacak limanın Midilli bağlantılı turları bölgeye getireceğini söyleyen Balkan, Yunanlı meslektaşları ile bir araya gelerek çalışmaların karşıklı olarak hızlandırılması için girişm başlattı.

Midilli'deki turizmcilerle bir araya gelen Abidos Travel Genel Müdürü ve Çanakkale Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Balkan, iki kıyıyı yakınlaştıracak ve turizm hareketinin artmasına olanak sağlayacak olan liman ve gümrük kapısı inşaasının hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Çanakkale'ye inşa edilmesi gündemde olan ve uzun uğraşlar sonucu Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu geçtiğimiz haziran ayında çıkan Assos Limanı ve Gümrük kapısının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İsmet Balkan, geçtiğimiz günlerde Yunanlı meslektaşlarıyla bir araya gelerek konuyu masaya yatırdı.

Midilli Adası'nın Türkiye'ye en yakın noktası olan Molivos'ta Alonia Holidays'in iki yöneticisi Vangelis Koutalianos ve Taxia Koskina ile görüşen İsmet Balkan, iki tarafta da birer gümrük kapsının açılması için girişmlerin arttırılması yönünde fikir birliğine vardı. Molivos'un Midilli Adası'nın Türkiye'ye en yakın noktası olduğunu dile getiren Balkan, yat limanının devreye girmesi durumunda turizm potansiyelinde ciddi artış yaşanacağını söyledi. 

Balkan, "Assos Limanı ve Gümrük kapısı devreye girerse iki taraflı olarak turizmde ciddi hareket yaşanır. Midilli Adası İstanbul'a 2 saat yaklaşır. Midilli Adası'na gelen Alman turistler de Truva Bölgesi'ne yönelik özel turlar düzenlenebilir. Her iki yakada da adımların ivedilikle atılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim