Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığınca BOSAD'a bağışlanan, 20 metre uzunluğunda ve 30 metre kanat açıklığındaki C-47 tipi askeri uçak, Bodrum'da dalış turizmine katkı sağlanması amacıyla Karaada açıklarında batırıldı.

BOSAD Başkanı İhsan Küçükünsal, uçağın batırılmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kayseri Hava İndirme Komutanlığından demonte şekilde tırlara konularak Bodrum Tavşanburnu Tersanesine getirilen uçağın, montajının tamamlanmasının ardından başarıyla batırıldığını söyledi.

Uçağın dalış turizmine katkı sağlanması amacıyla batırıldığını belirten Küçükünsal, şöyle konuştu:

''Geçen yıl 2 askeri gemiyi batırarak başlattığımız proje kapsamında bu kez de askeri bir uçağı batırdık. Projenin özellikle dalış turizmine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Proje geliştikçe yurt dışından daha fazla turist gelmesini bekliyoruz. Çevre kirliliği ile birlikte su altındaki canlıların sayısı azaldı. Bununla birlikte Bodrum'a gelen yabancı dalgıçların sayısı da azaldı. Bu durumu tersine çevirerek, Bodrum'a gelen dalgıç sayısını artırmayı amaçlıyoruz.''

Askeri uçağın batırılması için düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ve askeri yetkililer katıldı.

Uçağın batırılmasını turistler ve vatandaşlar, teknelerinin güvertelerinden izledi.

Askeri uçak, kıyıdan denize kızaklarla güçlükle indirildi, batırıldığı bölgeye römorkörle götürüldü.

Proje kapsamında geçen yılın mayıs ayında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca bağışlanan iki gemi, yapay resif oluşması için Karaada yakınlarında farklı noktalarda batırılmıştı.

kaynak:haber 7

Editör: TE Bilişim