Genellikle sarı sazan balıklarının yaşadığı Asboğa Gölü'nde son bir hafta içinde toplu balık ölümlerinin yaşandığı bildirildi.

Kars Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, Milli Parklar ve Yaban Hayatı Koruma Şubesi Müdür Vekili Yusuf Üstündağ, yaptığı açıklamada, Asboğa Gölünde toplu balık ölümleri olduğu yönünde ihbar geldiğini, bunun üzerine gölde inceleme başlattıklarını söyledi. Göl kıyılarında ölü bulunan balıkların neden öldükleri konusunda henüz kesin bir bilgiye sahibi olmadıklarını belirten Üstündağ, "Tabiî ki bu gölden almış olduğumuz su numunelerine dayalı olarak görüşümüz netleşecektir. Bu güzel doğamızı korumak tamamıyla insanımızın elinde. Bizim korumamız ve sahip çıkmamız gerekmektedir." diye konuştu.

Üstündağ, gölün değişik yerlerinden alınan su numunelerinin Kafkas Üniversitesi ve Kars İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuarında analizlerinin yapılacağını kaydetti.

Bu arada bölgede balık avlayan vatandaşlarda göl yüzeyinde bu sene aşırı buzlanma olduğunu,balıkların buzlanmadan dolayı oksijensiz kalarak ölmüş olabileceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim