ARTVİN’DE GERİLİMİ DÜŞÜRÜCÜ GELİŞME

Artvin’deki Gerilimi Düşürmek İçin Ankara’dan Ümitli Haber Geldi “İdare Mahkeme Kararına Kadar Beklemeye Geçilebilir” Artvin Milletvekili İsrafil Kışla’dan bugün açıklama bekleniyor

Artvin Merkez Cerattepe’de Maden gerilimini düşürücü ümit verici gelişmeler yaşanıyor. Artvin’den Ankara’ya giden Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta, Milletvekili Dr. İsrafil Kışla ile buluşarak 3 Bakan ile görüştüler. Artvin’in maden konusundaki hassasiyetini anlatıldığı görüşme neticesinde İdari Mahkeme’nin vereceği karara kadar Cerattepe’de bir çalışma yapılmaması yönündeki talep Bakanlarca da olumlu karşılandı.

Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, AK Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta ve AK Parti Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yaklaşık 3 gündür süren maden gerilimini sona erdirebilmek ve tansiyonu düşürmek için Ankara’da bir dizi görüşmelerde bulundular.

Artvin heyeti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Çevre ve Şehircilik Fatma Güldemet Sarı ile görüşerek Artvin’de yaşanan maden gerilimini masaya yatırdılar. Artvin heyeti Bakanlara Artvinlilerin hassasiyetini iletme fırsatı bulurlarken, gerilimin düşürülmesi için yapılması gerekenler konusunda görüş alış verişinde bulundular. Yapılan görüşmenin ardından AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, AK Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta ve Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile birlikte Bakanlar ile gerçekleştirdikleri görüşmeyi TBMM’de basın açıklaması yapma kararı aldılar.

İSRAFİL KIŞLA BUGÜN AÇIKLAMA YAPABİLİR

Basın toplantısının yapılacağı saat 18.30’da TBMM’ye çok yakın mesafede yaşanan patlama nedeniyle mecliste görevli basın mensuplarının olay yerine gitmeleri nedeniyle basın toplantısı 18.02.2016 Perşembe günü sabah saatlerine ertelenmesine karar verildi. AK Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta, gerçekleştirdikleri görüşmenin detaylarını açıklarken, Artvin’in hassasiyetinin bakanlarca da kabul görüldüğünü belirterek İdari Mahkemenin karar vereceği zamana kadar Cerattepe’de bir çalışma yapılmaması yönünde gerekli görüşmelerin yapılacağı fikrinin ortaya çıktığını ifade etti.

İl Başkanı Av. Erkan Balta açıklamasında; “ Sayın Milletvekilimiz İsrafil Kışla, Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe ile birlikte Ankara’da bir araya gelerek Artvin’de yaşanan gerilimin düşürülmesi için ilgili bakanlarımız ile görüştük. İlgili bakanlarımıza ilimizin hassasiyetini dile getirdik. Artvin halkının yargıda olan madencilik faaliyetlerinin yargı kararı çıkmadan fiili bir çalışma yapılmamasını ve meselenin daha sağlıklı değerlendirilmesi gerektiği yönündeki hassasiyetini bakanlarımıza ifade ettik.

Ayrıca halkımızın madencilik faaliyetlerine yönelik endişelerini de dile getirdik. Bakanlarımızla çok faydalı bir görüşmede bulunduk. Bakanlarımızda bizlerin talepleri doğrultusunda İdari Mahkeme’nin karar vereceği zamana kadar bölgede çalışma yapılmaması fikrini olumlu karşıladıklarını bu yönde gerekli girişimlerde bulunacaklarını bizlere ifade ettiler” şeklinde açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Av. Erkan Balta, açıklamalarını bu şekilde tamamlarken, daha geniş açıklamanın AK Parti Milletvekili Dr. İsrafil Kışla tarafından 18.06.2016 Perşembe günü TBMM’de yapacağı basın toplantısında verileceğini de sözlerine ekledi.
Hayati Akbaş ARTVİN
Editör: TE Bilişim