Armutlu İskelesi hizmete açıldı

Yalova'nın Armutlu ilçesini deniz yoluyla İstanbul'a bağlayan iskele, Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz ile eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldınm'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, "Demokrasi yoksa insanlar sayıdan ibarettir, o yüzden idarecinizden  yol, su istediğiniz kadar, demokrasi  isteyin" dedi. Yılmaz. Törende yaptığı konuşmada, eski Ulaştırma Bakanı  Binali Yıldırımın "Bizim bakanlığımız amele bakanlığı" dediğini anımsatarak, bakanlığının hizmet bakanlığı olduğunu söyledi. Yılmaz, demokrasi bulunan yerde, insanın temel değer olduğunu ifade ederek, "Demokrasi yoksa insanlar sayıdan ibarettir. O yüzden idarecilerinizden yol, su istediğiniz kadar, demokrasi isteyin. Daha fazla özgürlük olduğu zaman, insanın değeri artar. Bakanlık olarak istiyoruz ki bugün alacağınız hizmet dünden, yarın alacağınız hizmet bugünden iyi olsun" diye konuştu. Armutlu'ya, İstanbul’a ulaşım için kara yolunun yanında deniz yolu seçeneğini getirdiklerine işaret eden Yılmaz, "Seçeneğiniz varsa özgürsünüzdür. Özgürlüğünüze sahip çıkın" görüşünü dile getirdi.

ESKİ BAKAN YILDIRIM

Eski bakan Binali Yıldırım da 19941* İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) tarafından başlatılan çalışmayla, Marmara Denizi'nin en güzel tatil beldelerine de seferler düzenlenmeye başlandığını söyledi. Yıldırım, bu sayede yaz aylarında İstanbul'dan 500 bin kişinin taşındığı Armutlunun, Marmara'nın en gözde tatil merkezleri arasında yer aldığını belirterek, kendisinin de buradan aldığı evle 1996 yılından beri Armutlulu olduğunu ifade etti.

Güzelyalı İskelesinin açılmasıyla Bursa-İstanbul arasının da 75 dakikaya indiğine de değinen Yıldırım, bu sayede
Bursa'nın neredeyse İstanbul’un m hailesi haline geldiğini ifade etti.

LANETLE KINIYORUM

Yıldırım, tören alanına girdiğinde çocuklar tarafından "En büyük  Türkiye" diye tezahürat yapıldığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Dün yine teröristler, iki subay ve bir askeri şehit etti. Lanetle kınıyorum. Her kes bilmelidir ki Türkiye, tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet olarak ilelebet yaşayacak. Tarihin hiçbir döneminde Türkiye'yi bölmek, parçalamak mümkün olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Hep birlikte büyük Atatürk'ün gösterdiği hedefe, el ele vererek ulaşacağız." Konuşmaların ardından, Atatürk Anıtı, İDO Parkı ve bekleme salonu ile Armutlu İskelesinin açılışı gerçekleştirildi. Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan tarafından Binali Yıldırım'a fahri hemşerilik beratının verildiği törene, Yalova Valisi Yusuf Erbay, Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, Armutlu Kaymakamı Metin Kubilay, İDO Genel Müdürü Ahmet l'aksoy ve DHL Genel Müdürü Ahmet Arslan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Selçuklu mimarisine göre yapılan, ahşap bekleme salonunun bulunduğu 107 metre boyunda, 9 metre genişliğindeki iskelenin, 1 milyon 650 bin YTL've mal olduğu belirtildi.

Kaynak: Bursa Haber

Editör: TE Bilişim