Armatörler dikkat! Yeni tarz dolandırıcılar olduğu iddiası var

Son yıllarda bir yeni tarz bir dolandırıcılığın ortaya çıktığı iddia ediliyor. Zaten uzun süren bir krizle boğuşan armatörlerin gemilerini sahte sözleşmelerle bağladığını iddia eden firmalar, bu iddialarını kurdukları offshore şirketlerle yaptıkları sahte sözleşmelerle icraya taşıyıp gemileri bağlatabiliyorlar.

İddia vahim Şöyle ki; bir offshore firmayla (vergi cenneti devletlerde kurulan firmalar)ki bu firmalar posta kutusu dışında hiçbir adresi olmayan firmalar, dolandırıcılar böyle iki firma kuruyorlar. Firmalardan bir tanesi şirketle bir sözleşme yapıyor. Hakikaten iyi paraya gemiyi kiralıyor, yükünü taşıtıyor. Sonra yaptığı sözleşmede olan imzaları kopyalayıp veya taklit ederek sanki yükün devamı varmış gibi yeni sözleşmeler üretiyor. Kendi firmasına da böyle bir gemi var ve sana şu yükü bağladım diyor. Sözleşmeler imzalanıyor taşıma işini sözde yapacak firmanın sahte imzaları atılıyor.

Sonrasında ise bu evraklar ve sözleşme icraya veriliyor. İcra armatör hakkında işlem yapıp, armatörün haberi bile olmadığı bu işten dolayı sözde yerine getirmediği işten dolayı gemisi tutuklanıyor. Mahkeme süreci ve geminin bağlanma durumu karşısında ise armatör anlaşma yapmaya zorlanmış oluyor.

İddia sahipleri yakında bu konuda somut deliller sunacaklarını da belirttiler.

Editör: TE Bilişim