Arkas Akademi ve Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle  Liman İşletmeciliği Sertifika Programı

Türkiye’nin ilk özel konteyner limanı Marport’un başarılı deneyimleri, Arkas Akademi sayesinde “Liman İşletmeciliği” Sertifika Programı ile Bilgi Üniversitesi öğrencilerine aktarılıyor. 

Bilgi Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu sertifika programlarına Arkas Akademi desteği ile bir yenisi daha eklendi. Üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine farklı sektörleri, lider kuruluşları tanıtmak ve deneyimlerin yaşanmış örneklerle anlatılmasını sağlamak amacıyla oluşturulan programa Marport da katıldı. Türkiye’nin ilk özel konteyner limanı Marport bugün Türkiye’nin en fazla yük elleçleyen limanı konumunda. Liman işletmeciliği sektöründe bir başarı hikayesi olan Marport, bu sertifika programında yer alarak sektörde kalifiye çalışan sayısının artırılmasına destek olmayı hedefliyor.

Liman işletmeciliğinin dünyada büyük bir sektör olduğunun bilincinde olan Bilgi Üniversitesi, Arkas Akademi ile işbirliği konusunda görüştü ve Arkas çalışanlarına yönelik düzenlenen liman işletmeciliği eğitim modüllerinin; Bilgi Üniversitesi sertifika programı kapsamında öğrencilere aktarılmasına karar verildi. 

Aralık ayında başlayan ve dört hafta süren programa Bilgi Üniversitesi’ndeki on beş farklı bölümden toplamda 42 öğrenci katıldı. Programda Arkas Akademi’de iç eğitimci olan Marport yöneticileri tarafından taşımacılık, konteyner taşımacılığı, konteyner kullanımının başlamasıyla birlikte değişen ticaret ve limanlar anlatıldı. Derslerde; Konteyner ve Türleri, Liman Ekipmanları, Süreçler (İthalat-İhracat-Transit), genel olarak liman operasyonları (Gemi, Saha, Ambar, CFS ve Kapı Operasyonları, Planlama, Ticari Tarife) konularına yer verildi.

Bilgi Üniversitesi ile Arkas Akademi arasında başlayan bu işbirliğinin farklı programlarla devam ettirilmesi planlanıyor.

 

Editör: TE Bilişim