Arkas’a Gurur Madalyası Özel Ödülü

Arkas, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)'nin ana sponsorluğunda bu yıl ilki düzenlenen Türk Denizciliğinin Gurur Ödülleri’nde “Gurur madalyası Özel Ödülü”ne layık görüldü. Bir sene içinde dokuz gemisiyle liman Devleti kontrollerinden sıfır eksikle geçmeyi başaran Arkas Deniz Ticaret Filosu, bu özelliğiyle bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

DenizHaber tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Gurur Ödülleri, Nisan 2007-Nisan 2008 döneminde Paris Memorandumu kapsamında denetlenen ve eksiği bulunmayan Türk Bayraklı gemiler arasından internet üzerinden gerçekleşen halk oylamasıyla belirlendi. Oylama; 23 ülkenin limanlarında denetlemelerden eksiksiz çıkan ve kriterlere uyan 218 gemi arasında yapıldı.

İstanbul Deniz Otobüsleri'(İDO) nin ana sponsorluğunda bu yıl ilki düzenlenen Gurur Madalyası-Türk Denizciliğinin Gurur Ödülleri 24 Haziran Salı günü Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu’nun da katıldığı törende sahiplerine teslim edildi.

Arkas’ın Türk Bayraklı Dokuz Gemisi Tüm Denetlemelerden Sıfır Eksik Çıkardı

Türk bayraklı gemilerin imajının yükseltilmesinde ve hedef bayrak olmasının önüne geçilmesine katkıda bulunmak amacıyla başlatılan projede Türk bayrağı altında yararlı hizmetlerde bulunan ve Liman Devleti kontrollerinde sıfır eksikle ülke notumuzu arttıran gemi kaptanı, başmühendisi, zabitan ve mürettebatını, aynı zamanda da geminin işleten ve armatörünü teşvik etmek ilke olarak benimsendi.

DenizHaber okuyucularının ayın birincisi seçtiği 13 gemiye gurur madalyası ödülü verilirken, dönem içerisinde dokuz gemisi sıfır eksikle denetlemelerden çıkan Arkas Denizcilik ise gurur madalyası özel ödülüne layık görüldü.

Türk Bayrağı’nın Değerini Gemilerimize Türk Bayrağı Çekerek Koruyoruz 

Arkas Deniz Ticaret Filosu Genel Müdürü İbrahim Kontaytekin Türk Bayraklı gemilerin yurtdışındaki limanlarda diğer gemilere göre çok sıkı denetlendiği için Türk Bayraklı gemilerin bayrak değiştirmelerine neden olduğuna dikkat çekerek; “ Arkas olarak Dünya denizlerinde Türk bayrağında kalarak başarılı olmayı tercih ediyoruz. Bu ödül, zor ama manevi hazzı yüksek Türk Bayrağı  tercihimizin üstesinden geldiğimizin ödülüdür. Ayrıca Ülkemizin geçen sene ilk defa Kara Listeden Gri Listeye geçmesinde önemli paya sahip olduğumuz için kıvanç duyuyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim