Arkas ve Global Sistem Danışmanlık’tan DİYYO’ya Bilgisayar Dersi

Arkas, üniversite ve  özel sektör işbirliği çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulu Yüksekokulu  müfredatında yer alan  “Gemi Yönetimi” eğitiminin  bilgisayar destekli olarak verilmesini sağlamak üzere  deniz ticaret filosunda kullandığı “SHIPPERNETIX” yazılımını bağışladı. Dersin tüm eğitimleri ve teknik desteği, yazılımı geliştiren Global Sistem Danışmanlık tarafından verilecek.

Gelişen Türk deniz ticaret filosunun yetişmiş insan kaynağı açığını kapatmayı amaçlayan özel sektör- üniversite işbirliğinin yeni bir örneği Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulu (DİYYO), Arkas ve Global Sistem Yazılık Danışmanlık tarafından yürütülüyor.

Bilgisayar destekli gemi işletim sistemlerine hakim gemi personeli yetiştirmek amacıyla Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’na Shippernetix gemi yazılım sistemini bağışlayan Arkas, bu sayede geleceğin denizcilerine sektörde günden güne önem kazanan teknolojiyi yakalamaları için fırsat sunuyor.

DİYYO müfredatına eklenen Global Sistem’in 10 yıl önce armatörlere sunduğu  Shippernetix yazılım programı “Bilgisayar Temelli Gemi Yönetim Sistemi” adıyla tüm öğrencilere okutulacak. Sistemin tüm eğitim ve teknik desteği ise Global Sistem ve Danışmanlık tarafından veriliyor.

Üniversite Eğitmenlerine Üç Günlük Seminer

Yazılımı Global Sistem Danışmanlık tarafından geliştirilen Shippernetix yazılımının ilk tanıtımı, 29 Ocak Salı günü DİYYO’da başlayan seminerle öğretim üyelerine yapıldı.

“Bilgisayar Temelli Gemi Yönetim Sistemi” dersi için seminer programı hazırlayan Global Sistem ve Danışmanlık, eğitmenlere seminerin devam edeceği üç gün boyunca sistemin yazılımı ve işleyişi hakkında bilgi verecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr A.Güldem Cerit, Arkas Deniz Ticaret Filo Müdürü Ali İbrahim Kontaytekin ve Global Sistem Yazılım Danışmanlık Genel Müdürü Haydar Koçak’ın da katıldığı seminerin ilk gününde katılımcılara eğitimin amacı ve özellikleri hakkında bilgi verildi.

Global Sistem, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi müfredatına da  “Bilgisayar Bazlı Denizcilik Yönetimi” dersi konulması için çalışmalarını yürütüyor.

Tanıtım toplantısındaki konusmasında gemi denetiminin insan hayatına da etki ettiğinin altını çızen Arkas Denız Tıcaret Filosu Genel Müdürü Ali İbrahim Kontaytekin: “ Eski sistemle, gemi denetlemelerinde yüzlerce sayfa kullanmak gerekirken şimdi tek bir bilgisayar tuşuyla geminin her türlü bilgisine ulaşma şansına sahip oluyorsunuz. Global Sistem tarafından hazırlanan bu yazılım sektörle birlikte daha da gelişeceğine inanıyorum” dedi.

Shippernetix Hakkında ;

• Gemi-ofis arası online iletişimi sağlanması
• Dokümantasyonu ortadan kaldırarak zaman tasarrufu
• Gemiler seyir halinde iken günlük stok miktarları, bakım işleri, yedek parça, kritik ekipman ve emniyet malzeme takibi
• Uygunsuzluk kayıtları, denetlemeler, kaza raporları, emniyet toplantı kayıtları, kullanıcılar arasında düşük maliyetli mesajlaşma, gemi ajandaları ve kaptan kasa hesap takipleri

Shippernetix sisteminin sağladığı olanaklar arasında bulunuyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim