Arkas Lojistik, Kabotaj Taşımasında Lider

Arkas lojistik kabotaj taşımaları hattını genişletti. Şirket Büyük gemilerin yanaşamadığı küçük iç limanlardan açık yük gemileriyle aldığı yükleri ana limanlara taşıyor.

Arkas Lojistik, 2010 yılında başladığı kabotaj taşımalarını iç limanlardan aldığı açıkyüklerle besliyor. Büyük konteyner gemilerinin yanaşamadığı küçük iç limanlardan açık yük gemileriyle aldığı ihracat yüklerini ana limanlara taşıyor. Arkas Lojistik, 2010 yılından bu yana haftalık düzenli seferleri ile Bursa (Gemlik) - İstanbul (Marport) – İzmir (Aliağa) - Antalya - Mersin - Gazimagosa (K.K.T.C) arasında yurtiçi yüklerle birlikte ihraç ve ithal ürünleri taşıyor.

Marmara, Ege ve Akdeniz limanları arasında yük taşıması yapılan hatta Karadeniz’de büyük konteyner gemilerinin yanaşmasına imkan olmayan İnebolu - Bartın - Zonguldak - Rize gibi daha küçük limanlardan açık yük gemileriyle aldığı yükleri de dahil ediyor. İhracat limanlarına uzak bölgelerdeki sanayiciler ürünlerini bu servis sayesinde daha uygun maliyetler ile ihraç edebiliyor.

Bu operasyon kabotaj taşımalarını da desteklemesi amacıyla 2013 yılında kurulan Kuru Dökme, Ağır Yük ve Proje Departmanı tarafından yapılıyor. Arkas Lojistik önümüzdeki yıl kabotaj taşımaları yaptığı limanların sayısını daha da artırmayı planlıyor.

Editör: TE Bilişim