Arkas Line direkt uğrak yaptığı limanları artırdı

Arkas Line, 2009 yılı sonunda başlayıp Mart ayında tamamladığı reorganizasyon çalışmaları kapsamında Mısır ve Rusya servislerini birleştirdi. Yeni oluşum sayesinde ihracat ve ithalatçılar daha fazla limana direkt uğrayabiliyor.

Akdeniz ve Karadeniz’de düzenli hat taşımacılığı hizmeti veren Arkas Line, müşterilerine sunduğu hizmet kalitesini artırmak amacıyla çalışmalar yürütüyor. Son olarak Mısır ve Rusya servislerini birleştirerek müşterilerine ortak bir servis ile daha fazla limana direkt uğrama imkanı sağladı.

Arkas Line bu kapsamda özellikle soğutmalı konteyner (reefer) taşımalarında daha garantili servis sunuyor. İhracat ve ithalatçılar bu servis ile Rusya Novorossiysk limanından, Türkiye limanlarına (İstanbul, Evyap, Gemlik, Izmir, Mersin) ve Doğu Akdeniz’de Mısır, Suriye ve Lübnan’a düzenli, güvenli ve uygun transit surelerde ulaşabiliyorlar.

Her biri 1.600 TEU taşıma kapasitesine sahip üç gemi ile 8 günde bir gerçekleşen servis İskenderiye-Lazikiye- Beyrut-İskenderiye-Mersin-İzmir (yaş meyve sebze sezonunda) -Marport-Novorossiysk-Marport-Evyap- Gemlik-İzmir-İskenderiye rotasını izliyor. Servis özellikle Türkiye’den Rusya’ya ve Doğu Akdeniz’e reefer konteyner ile taşıma yapmak isteyen yaş sebze ve meyve ihracatçılarının beklentilerine cevap veriyor.

 

Editör: TE Bilişim