Arkas Lıne Rusya’ya Seferlerini Artırdı

 Arkas lıne, clean cargo workıng group’un (ccwg) her yıl düzenli olarak konteyner taşımacılığı ticaret hatları için hazırladığı karbon salınım performansı listesine, üye olduğu ilk yılda üst sıralardan girmeyi başararak ikinci oldu.

CCWG üyesi olan Arkas Line, 2013 yılı için raporladığı 19 geminin aynı yıl için ulaştığı 99,2 g/ TEU-km’lik karbon salınım performansıyla, Intra- Europe hattında rapora dâhil olan 8 armatör arasında 2. sırada yer aldı. CCWG; sektörünün çevresel performans çıtasını yükseltmek için kolektif bir çaba oluşturmayı, emisyon hesaplamasını düzenlemeyi ve standardize etmeyi hedefleyen 41 üyeden oluşuyor.

Dünya konteyner taşımacılığı piyasasının yüzde 85’ini temsil eden CCWG üyesi armatörler arasında Arkas Line da bulunuyor. Yerine getirdiği üyelik şartlarının ardından çalışma grubuna kabul edilen Arkas Line, CCWG üyeliği kapsamında standart bir formatta rapor hazırlayarak, çevresel performansının takibini sağlıklı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

2013 yılı Intra-Europe (Avrupa İçi-Akdeniz Bölgesi) hattındaki gemilerin karbon salınımı ve kapasite performansı listesinde 2. Sırada yer alan Arkas Line, gruba üye olduğu ilk yıl elde ettiği bu başarıyla çevreye olan duyarlılığını bir kez daha ortaya koymuş oldu. Intra-Europe hattında 8 armatörün işlettiği gemilerin toplam kapasitesinin 342.672 TEU olduğu sıralamada Arkas Line’ın payı 27.114 TEU ile yüzde 7,9 oldu.

Editör: TE Bilişim