Arkas Holding bünyesinde acentelik hizmetleri sunan şirketler, Türkiye’de ilk defa uygulanan ve kendi geliştirdikleri yeni hizmetleriyle forwarder firmalarına büyük kolaylık sağlayacak.

Arkas Holding’in acentelik hizmeti veren Arkas Denizcilik, Yang Ming Anadolu, Egekont, Tarros Denizcilik ve Hapag-Lloyd Deniz Asırı şirketlerine özel olarak geliştirilen YNA (Yeni Nesil Acentelik) yazılımına otomatik entegrasyon sağlanarak forwarder firmalar ile sirketler arasında internet üzerinden bilgi alısverisi yapılması sağlandı. Bu uygulama sayesinde Ocak 2012’de baslayan; Türkiye’ye ithal edilecek her yükün özet beyanının, yükü tasıyan gemi Türkiye limanlarına ulasmadan önce, Türkiye Cumhuriyeti Gümrükleri’ne bildiriminin zorunluluğu konusunda forwarder şirketlerin gümrükten aldıkları özet beyan tescil numaralarını acentelik şirketlerine bildirimlerinde yasanan aksaklıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Arkas Holding acente sirketlerinden hizmet alan forwarderlar kullanıcı adı ve sifresiyle sisteme giris yapıyor, sadece kendisine ait yüklemeleri listeleyip istediği yüke ait tescil bilgilerini girebiliyor ve durumunu sorgulayabiliyor. Bilgi akışının en doğru ve en hızlı şekilde gerçekleştirilmesi sayesinde hem zaman tasarrufu sağlanıyor hem de hata riski ortadan kalkıyor. Türkiye’de ilk defa Arkas Holding’in sunduğu tescil hizmetine ek olarak, navlun ve masraf bilgileri, konteyner bosaltma tarihleri, tracking gibi hizmetlerin de YNA sistemi üzerinden müşterilere sunulması planlanıyor.

Tescil hizmeti erisim adresleri:

Arkas Denizcilik http://online.arkas.com
Hapag Lloyd Denizasırı http://hapag.com.tr
Tarros Denizcilik http://online.tarros.com.tr
Yang Ming Anadolu http://online.yml.com.tr
Egekont http://online.egekont.com.tr

Editör: TE Bilişim