Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: "Arıtma Tesisi İnşaatının Üçte Biri Tamamlandı"

Atıksu arıtma tesisi inşaatında incelemelerde bulunan Özcan, yaptığı açıklamada, Avrupa Yatırım Bankası'ndan alınan 100 milyon YTL civarındaki paranın, atıksu arıtma tesisinin inşasında düzenli olarak kullanıldığını belirtti.

2009 yılının Ocak-Şubat aylarında arıtma tesisinin tam kapasite ile hizmete gireceğini anlatan Özcan, "Arıtma tesisinin kaba inşaatı devam ederken boruları yerleştirme çalışmalarına başladık. 10 kilometrelik isale hattının 4 kilometrelik bölümünün tamamlandı. Mayıs ayına kadar Atatürk Parkı önüne gelinecek" diye konuştu.

1 milyon 200 bin kişiye hitap edecek atıksu arıtma tesisinin 1 yıl sonra tam anlamıyla faaliyete girmesiyle Mersin'in tertemiz bir denize kavuşacağını vurgulayan Başkan Macit Özcan, tesise borular aracılığı ile gelecek pis suların temizlenerek denizin 2 kilometre ilerisine temiz su olarak pompalanacağını belirtti.

Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının belirlenen süreden önce sona ermesi için çalıştıklarını kaydeden MESKİ Genel Müdürü Ömer Gülay ise, 2009 yılının ilk aylarında tesisin tam anlamıyla hizmete gireceğini ifade etti. 

sondakika.com

Editör: TE Bilişim