İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Kampüsü'nde gerçekleşen Denizcilik Festivali'nde bulunan İTÜ Rektörü Muhammed Şahin; Denizhaber.com'a yapmış olduğu özel açıklama ile; "Tuzla'ya Arı Deniz Teknokenti kuracağız" dedi.

İTÜ Rektörü Muhammed Şahin yapacakları Arı Deniz Teknokenti hakkında şunları söyledi; "Denizcilik sektörüne çok önem veriyoruz, bunun yeni bir göstergesi olarak  da Tuzla’da bir Arı Deniz Teknokent’i kuracağız. İki hafta önce İTÜ Yönetim Kurulunda karar aldık, şu anda üzerinde çalışıyoruz. İlgili başvuru evraklarımızı hazırlar hazırlamaz projeyi gerçekleştireceğiz. Proje hakkında Dekanımız Prof Dr. Nil Güler,  Tuzla Belediye Başkanı  Dr. Şadi Yazıcı ile de görüştü. Ve onun da çok mutlu olduğunu, projeye destek vereceğini öğrendik."

Yapılacak Arı Deniz Teknokenti'ninn yeri konusunda henüz bir netliğin oluşmadığını söyleyen Muhammed Şahin "Teknokent kampüs içinde veya Sakız Adası içinde bir yerde olabilir" dedi.

"Arı Deniz Teknokenti projesi bu bölge için önemli bir girişimdir" diyen Şahin; bu projenin bölgeye ayrı bir inovasyon katacağını düşündüklerini ifade etti.

Denizcilik Fakültesi öğencilerinin festival etkinliğinde biraraya geldiğimiz Şahin; İstanbul Teknik Üniversitesi'nin her kampüsünde bu etkinliklerin düzenlendiğini ve bu faaliyetleri desteklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim