Erdemir Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) için kurduğu Ataer Holding'in yüzde 41'inin Arcelor şirketine devrine ilişkin izin başvurusu Rekabet Kurulu'na geldi.

ERDEMİR'in, Türkiye Kalkınma Bankası'na ait pay ile birlikte toplam, yüzde 49.29 oranındaki hissesinin satın alımı için kurulan ve hisselerin tamamına OYAK'ın sahip olduğu Ataer Holding A.Ş. şirketinin, yüzde 41'lik kısmının Lüksemburg merkezli Arcelor S.A'ya devredilmesine ilişkin başvuru Rekabet Kurulu tarafından incelenecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından izin verilen ortaklık başvurusunun, henüz Rekabet Kurulu'nun gündemine alınmadığı bildiriliyor.

ÖİB tarafı ise daha önce bir ihaleye girmesinden dolayı Rekabet Kurumu'nda dosyası bulunan Arcelor şirketine ilişkin incelemenin uzun sürmeyeceği görüşünde.

Rekabet Kurumu söz konusu ortaklığı 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda Yapılması Öngörülen "Rekabet Kurulundan İzin Alınması Gereken Birleşme ve Devralmalar Hakkında Tebliğ" kapsamında değerlendirecek.

Teşebbüsler arası birleşme ve devralmalar, söz konusu tebliğ kapsamında sayıldığından, Rekabet Kurumu'ndan izin alınması gerekiyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim