BAU Bosphorus Cup’ın Birincisi Arçelik

Arçelik Yelken Takımı, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından İstanbul Boğazı'nda bu sene 3’üncüsü düzenlenen BAU Bosphorus Cup Bahçeşehir Üniversitesi Yat Yarışı’nda tüm tekneler arasında genel klasman birincisi oldu.

Arçelik ekibi genel klasman birincisi özel ödülünü Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Güngör’den aldı. İstanbul Yelken Kulübü (İYK) trofesi kapsamında, Bisse sponsorluğunda Bahçeşehir Üniversitesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen BAU Bosphorus Cup Bahçeşehir Üniversitesi Yat Yarışı, 2 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Boğaz’ın ilk yarışı olan etkinlikte Arçelik Yelken Takımı, IRC II sınıfında birinci, Beko Yelken Takımı da IRC III sınıfında üçüncü oldu. Arçelik Yelken Takımı ayrıca sahip olduğu en iyi derece ile genel klasmanda da 53 tekne arasında ‘overall birincisi’ unvanını kazandı. Yarışın kupa töreni, Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi C Terası’nda gerçekleştirildi. Arçelik Yelken Takımı genel klasman birincisi kupasını Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Güngör’den aldı. Yarış, Boğaz’daki akıntıdan, yönü ve şiddeti değişen rüzgarlardan dolayı yelkenciler açısından oldukça zorlu geçti. Bahçeşehir Üniversitesi önünden sabah 10:50 de başlayan yarış, Beykoz’dan dönülerek yine üniversite önünde son buldu.

Sahil boyunca ilgiyle takip edilen yarışta Arçelik Yelken Takımı’nı binlerce kişi izledi.

Editör: TE Bilişim