Araştırma Teknesi Hizmete Girdi

Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından görev sahasında bulunan baraj gölleri ve diğer göllerde kullanılmak üzere satın alınan araştırma teknesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Pertek Feribot İskelesinde yapılan törene Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Koç ve çok sayıda davetli katıldı.

Alınan tekne hakkında açıklamalarda bulunan Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Ali Kılıç, Elazığ ve bölgede baraj gölleri ve diğer göller üzerinde önemli bir balıkçılık potansiyeli olduğunu söyleyerek alınan tekne ile araştırmaların çok daha hızlı ve kaliteli yapılacağını ifade etti.

Teknenin açılış kurdelesi Elazığ Valisi Muammer Erol ve davetliler tarafından kesildi. Daha sonra Vali Muammer Erol ve beraberindeki heyet tekneyle küçük bir gezintide bulundular.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da yapılan çalışmanın mutluluk verici olduğunu belirterek, Elazığ Belediyesinin de Hazar Gölünde böyle bir çalışma başlatacağını ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim