Araştırma gemisi teslim edildi

Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu Tersanesi'nde Rusya'ya ihraç edilmek üzere inşa edilen geminin devir-teslim töreni, Trabzon Valisi Nuri Okutan ile Rusya'nın Trabzon Konsolosu Oleg Loginov arasında yapıldı.
Trabzon'dan ilk kez Rusya'ya ihraç edilen 33 metre boyunda Elif B.C isimli araştırma gemisinin, deniz altında araştırma ve boru döşeme işinde kullanılacağı belirtildi. Trabzon Valisi Nuri Okutan, İzgem Tersanecilik tarafından inşaa edilen geminin devir-teslim işlemini gerçekleştirirken, gemide de incelemelerde bulundu. Vali Okutan, Trabzon Liman Başkanı Taner Keskin'den, Sürmene Çamburnu Tersanesi ve Trabzon'un gemi üretimi potansiyeli hakkında bir de brifing aldı.
Vali Okutan, brifing sonrası yaptığı açıklamada, ihraç edilen araştırma gemisinin Türkiye ile Rusya arasında çok önemli bir bağlantı sağladığını belirterek, bu ilişkinin daha da geliştirilmesinden yana olduklarını söyledi. Vali Okutan, Çamburnu Tersanesi'nin hayata geçmesiyle mevcut 8 işletmeye 18 işletmenin daha ilave edileceğini ifade ederek, "Buna bağlı olarak bölgede gemi üretimi alanında yan sanayi de gelişecektir. Böylece bölgede 3 bin kişiye istihdam sağlayabilecek bir alan oluşacaktır. Şimdiden
Rusya ile Rus Başkonsolosu ve konsolosun gayretiyle bir bağlantı gerçekleştirildi. Rusya'nın önümüzdeki dönemde bu tür teknelere ihtiyacı var. Bu bağlantının devamının geleceğini ümit ediyoruz. Bu manada konuya önem veriyoruz. Sayın Rusya Trabzon Başkonsolosu'na, konsolosa ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Rusya'nın Trabzon Konsolosu Oleg Loginov da, Trabzon ile Rusya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek istediklerini belirterek, yapılacak olan tersane ile bunun sağlanacağını ümit ettiklerini söyledi. Konsolos Loginov, "Yakın gelecekte çok daha yakın ilişkiler kurmak amacındayız" diye konuştu.
İzgem Tersanecilik tarafından inşaa edilen 33 metre boyundaki 280 gros tonluk araştırma gemisinin 1 milyon 50 bin euroya mal olduğu öğrenildi. İhraç edilen geminin Rusya'da deniz altında araştırma ve boru döşeme işinde kullanılacağı kaydedildi.

Alıntı: Lojiport

Editör: TE Bilişim