Gelibolu'da araştırma gemisi dalgalara yakalandı 
 
İstanbul Üniversitesine ait ''Arar'' isimli deniz kirliliğini araştıran gemi, Gelibolu'ya geldiğinde şiddetli rüzgar nedeniyle oluşan dalgalara yakalanınca, Gelibolu Limanı'na demir attı.  
 
Edinilen bilgiye göre, Çevre Bakanlığının isteği üzerine Marmara ve çevresindeki deniz kirliliği ve sorunlarının tespiti için İstanbul'dan yola çıkan ve 10 kişilik ekibin içinde bulunduğu gemi, İstanbul, İzmit ve Tekirdağ'da araştırmalarını yaptıktan sonra Gelibolu önlerine geldi.

Bu sırada meydana gelen şiddetli rüzgarın oluşturduğu dalgalara yakalanan gemi, Gelibolu Limanı'na demirledi.

Arar Araştırma Gemisi'nin ekip başı İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletme Enstitüsünden Yard. Doçent Dr. Ahsen Yüksek, yaptığı açıklamada, Marmara Denizi ve çevresindeki problemlerin ortaya konulması ve bioçeşitliliğini araştırmak amacıyla denize açıldıklarını söyledi.

Gelibolu önlerine geldiklerinde meydana gelen aşırı dalgalara yakalandıklarını ifade eden Yüksek, ''Dalgalara yakalanınca Gelibolu Limanı'na sığındık. Denizin durmasından sonra görevimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Gelibolu, Çanakkale, Erdek, Bandırma ve Gemlik Körfezi'nde araştırmalarımızı sürdüreceğiz'' dedi.

32 metre boyundaki Arar'ın, Türkiye'nin ilk araştırma gemisi olduğunu belirten Yüksek, geminin, Akdeniz, Ege ve Marmara denizlerinde 1951 yılından beri araştırma yaptığını sözlerine ekledi.
 

Editör: TE Bilişim