Arama Konferansı Sona Erdi

Denizcilik Müsteşarlığı ve DTO tarafından düzenlenen "Türk Denizciliği Arama Konferansı" bugün yapılan son oturum ve kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Katılımcılar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bugün yapılan çalışmalarda katılımcılar iki gruba bölünerek arama bölümünde elde edilen sonuçların projelendirmesini yaptılar.

Projelendirmede elde edilen çözümleri hayata geçirecek yetkili kuruluşların hangileri olduğu, söz konusu her bir projeyi takip edecek kurumun hangisi olacağı ve projenin ne kadar zamanda tamamlanacağı ele alındı. Bu şekilde seçilen 5 proje sonuç projeleri olarak adlandırıldı.

Projeler sektörün finansman sıkıntısına çözüm getirilmesi ve Türk Denizcilik Fonu oluşturulması,  koster filosunun yenilenmesi, IMO ve uluslararası kuruluşlarda ülkemizin etkin temsili için önlemlerin alınması, Laid-Up gemilere yer bulunmasını da içeren kriz dönemi arz projesi, envanter projesi (sektörün envanterinin çıkarılması)  gibi ana başlıklardan oluştu. Bunlardan "sektörün finansman sıkıntısına çözüm getirilmesi ve Türk Denizcilik Fonu oluşturulması" yıl sonundan önce sonuçlandırılması gereken acil proje olarak kabul edildi.

Arama konferansının kapanış konuşmasını yapan Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, elde edilen sonuçları değerlendireceklerini ifade etti.

Kapanışta konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin kalkavan; denizcilik sektörünün ülkenin sorunlarından kendisini soyutlamadığını ve ayrı tutmadığını bildirdi.

Kapanışta konuşan Ulaştırma bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka; sektörün AB fonlarından istifade etmediğini belirterek bu konuda yardımcı olacaklarını bildirdi.

Müsteşar Naiboğlu; DenizHaber adına Arama Konferansını izleyen Fulya Tekin istikbal ve IMPA Başkan Yardımcısı Kapt. Cahit İstikbal

Arama Konferansının organizasyon çalışmasında görev alan Giray Yüksel, Müsteşar Hasan Naiboğlu ile birlikte DenizHaber objektifine poz verdiler.

Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser de organizasyona önemli ölçüde emeği geçenlerin başında geliyordu.

Kapt. Cahit İstikbal; kendi çalışma grubunda krize karşı geliştirilen projelerin sunumunu yaptı.

TDİ Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Aldoğan, kendi çalışma grubunda krize karşı geliştirilen projelerin sunumunu yaptı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşa Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahri Şahin sektörle ilgili çalışma önerilerini anlattı.

 

Prof. dr. Oral erdoğan, Ulaştırma bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Türk Lloydu Yönetim Kurulu Başkanı Müstafa İnsel, TDİ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. dr. Ali İhsan Aldoğan

DTO adına katılan  Mehmet Akyol (M&M Marine Denizcilik)  çalışma gruplarından birini yönetti.

İTÜ DEFAMED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Şenkal da çalışma gruplarından birini yönetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı ve Eski Ulaştırma bakanı İsmet yılmaz, Arama Konferansına kısa bir süre katılarak katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Yılmaz'ın denizcilikten çok kültür ve turizmle ilgili önemli konulara değindiği ve önemli mesajlar verdiği  konuşmasının tamamını önümüzdeki günlerde haber olarak yayınlayacağız.

9 Eylül Üniversitesi DİYYO Müdürü Prof. Dr. A. Güldem Cerit, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ da katılımcaılar arasındaydı.

Türk kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Şükrü Arık da arama konferansına katıldı.

Katılımcılar söz alarak aktif biçimde katkıda bulundular..

 

Arama Konferansı ile ilgili daha geniş haber ve fotoğrafları önümüzdeki hafta içerisinde KaptanHaber.com'da bulacaksınız....

 

 

 

Editör: TE Bilişim