Yaz aylarında araba vapurlarının yükü arttı

Yaz sezonunun başlamasıyla Gökçeada ve Bozcaada ile Çanakkale'yi ziyaret etmek için gelen ya da seyahatlerinde Çanakkale güzergahını kullanan vatandaşlar, araba vapurlarındaki yoğunluğu arttırdı.

Çanakkale ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, yaptığı açıklamada, son dönemdeadalar ve boğaz hattındaki araç ve yolcu sayısının artışına bağlı olara-karaba vapurlarının taşıma kapasitesinin yükseltildiğini söyledi.

Yaz sezonunda araba vapurlarıyla hafta içinde günde yaklaşık 3 bin araç,5 bin yolcu, hafta sonlan ise 5 bin araç, 15 bin yolcu taşındığını belirten Yürükçü, "Buna istinaden, boğaz hattındaki Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hatlarındaki araba vapurlarımız faaliyetlerinioldukça seri bir şekilde sürdürüyor. Araba vapurları, yoğunluğa bağlı olarak, kalkış saatlerini beklemeden seferlerini yapıyor" dedi.

Yürükçü, ziyaretçilerin ve yolcuların mağdur olmaması için yeni birsistem oluşturduklan-nı, kentin giriş ve çıkışları ile İskele Meydanı'na-konulacak dijital tarife göstergelerinde hatların yoğunluk durumu.tarifeler ile feribot seferlerinin saatlerinin gösterileceğini ifade etti.

Hasan Yürükçü, Çanakkale-Gökçeada, Gökçeada-Kabatepe ileGeyikli-Bozcaada arasındaki ada seferlerinde de yoğunluk yaşandığını kaydetti.Geçen yıllara oranla yerli ve yabancı turistlerin adalara daha fazlailgi göstermesinin deniz ulaşımına yansıdığını vurgulayan Yürükçü, "Gökçeada-Kabatepe arasında sefer yapan araba vapurunun yanına.şirketimiz tarafından 2 tane daha feribot kiralandı. 3 gemiyle günde karşılıklı olarak 6 sefer yapılıyor. Böylelikle müşterilerimizinGökçeada ve Kabatepe'de bekleme süreleri azalıyor" diye konuştu.

Yürükçü, Geyikli ile Bozcaada arasındaki mesafenin daha kısa ol-masınedeniyle, bu hatta bir araba vapurunun günde 7 seferle ada ile ana karaarasındaki ulaşımı sağladığını, ihtiyaç olması halinde bu hat için degemi kiralanabileceğin! kaydetti.

Kaynak: GÜNBOYU

Editör: TE Bilişim