AQUA HERCULES Gemisinde Neler Oluyor?

Sisa Denizclik'in İngiltere'den kiralamış olduğu ve Mısır'a Ro-Ro Taşımacılığı yapan Aqua Hercules isimli gemisinden gelen haberler kötü...

Gemi personelinin Denizhaber.com'a verdiği bilgilere göre gemide durum içler acısı halde. Gemide bulunan 30 Romanya ve 7 Türk personel, alacaklıların gemiyi İskenderun Limanı açıklarında bağlatması ve Sisa Denizclik'in ücretleri ödememesi nedeniyle zor durumda. Aylardır maaşlarını alamayan personel; şimdi de gemide azalan kumanya, su ve yakıt nedeniyle endişeye kapılmış vaziyette. Yetkililerden yardım isteyen gemi personeli "Sesimizi duyuramadık, gemiden kendimizi atarsak o zaman mı bize yardıma geleceksiniz?" diyecek kadar bunalmış ve çaresiz.

 

Sisa Denizcilik ise seferlerine ara verdiğini açıklamıştı; Açıklama şöyleydi;

Sisa Denizcilik olarak 22 Ağustos 2012 Tarihi'nden itibaren İskenderun-Mısır-Suudi Arabistan hattında Ro-Pax taşımacılığı yapmaktayız. Son bir yıl içerisinde haftada iki sefer düzenlemiş olduğumuz seferlerimizde ortalama 7400 ihracat tırımızın Mısır ve Suudi Arabistan'a gidiş-dönüş işlemlerini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yapılan bu taşımalar neticesinde Ülke Ekonomisine yapmış olduğumuz katkılardan ötürü gurur duyuyoruz. Hepimizin bildiği üzere Mısır'da çıkan iç karışıklık sebebiyle oluşan güvenlik zafiyeti sonucunda araçlarımıza, şoförlerimize ve taşınan ürünlere zarar gelmemesi adına seferlerimize 02.07.2013 Tarihi itibariyle ara vermiş bulunuyoruz. Firmamızın şimdiki çalışması Mısır'ı bypass ederek Suveyş Kanalı'ndan direk geçmek suretiyle Suudi Arabistan'a ulaşmaktır. Yaptığımız bu çalışma nedeniyle Mısır'daki Liman acenteliğimizi yapan UET Shipping Lines'da büyük endişe uyanmış ve mevcut cari  hesaplarımızın tümünü tahsil yoluna giderek Port Said Limanı'nda bekleyen 94 tırımızı firmamızdan alacağına karşı rehin tutmuştur. Firmamız bu talihsiz olay karşısında sürekli olarak T.C Ekonomi Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Mısır Büyükelçiliği, Mısır Konsolosluğu ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği ile sürekli temas halinde olup rehin alınan araç ve şoförlerimiz için çözüm üretmeye çalışmıştır. Hakkımızda basında çıkan bu olaylar karşısında eylemsiz kaldığımız haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Bu arada firmamız ismini daha sonra açıklayacağımız Mısır'ın en büyük denizcilik şirketlerinden biriyle ortaklık konusunda prensip anlaşması imzalamıştır. Bu ortaklık şirketimizi finansal ve operasyonel anlamda çok daha güçlü kılacaktır.

- See more at: http://www.kaptanhaber.com/gUNCEL/6707-%EF%BF%BD.html#sthash.bMXAHiG5.dpuf
Editör: TE Bilişim