Antalya'ya Yeni Bir Kruvaziyer Limanı Yapılacak

Antalya'ya yeni bir kruvaziyer limanı yapılacak. Şehir turizmi geliştirilecek 4 il arasına alınan kentin doğu ve batısındaki iç kesimlerde de iki eko turizm bölgesi oluşturulacağı müjdesi verildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü'nün Antalya'nın master planı olup olmadığına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bakan Günay, kentin il bazında geliştirilmiş bir turizm master planının olmadığını, ancak Bakanlığın hazırladığı Türkiye Turizm Stratejisi-2023 Belgesi'nde, kentin özel olarak ele alındığını kaydetti. Buna göre Antalya'ya yeni bir kruvaziyer limanı, Kaş ilçesine bir turizm kenti ve turizmi çeşitlendirmek için şehrin batı ve doğusundaki iç kesimlerde iki eko-turizm gelişim bölgesi önerildi. 

Antalya'da turizm potansiyeli yüksek bölgelerin 'Turizm Merkezi' ve 'Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi' olarak ilan edildiğini kaydeden Günay, "Halen Antalya'da Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilen 25 adet turizm merkezi bulunmaktadır. Bu turizm merkezlerinden ikisi kış, biri kongre, ikisi turizm kenti, 20'si ise kıyı turizmi çerçevesinde ilan edilmiştir" şeklinde açıklama yaptı.

Çöllü'nün, Antalya'da otel yapılaşmasının daha ne kadar süreceği ve yatak sayısı için bir planlamanın bulunup bulunmadığı sorusu üzerine de Günay, Antalya'da turizm yatırım belgeli 277 tesiste 125 bin 82, turizm işletme belgeli 615 tesiste de 213 bin 484 yatak bulunduğunu bildirdi. Günay, "Turizm sektörüne yön vermeyi amaçlayan Türkiye Turizm Strateji Belgesi ile il düzeyinde yatak kapiseteleri belirlenmemiş, sadece 2013 ve 2023 yılı turist sayısı ve turizm gelirleri hedef olarak verilmiştir. Dolayısıyla Antalya için öngörülen bir yatak sayısı bulunmamaktadır" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın açıklamalarını değerlendiren Milletvekili Çöllü, turizm kentinin bir master planı olmamasını şaşırtıcı bulduğunu belirtti. Çöllü, "Turizmi geliştirirken, Antalya bütün yönleri ve değerleri ile planlanmalıdır. Antalya'ya, sadece şu kadar turist gelir, bu kadar para kazanılır anlayışıyla bakılamaz, bakılmamalıdır." diye konuştu.(CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim