Antalyalılar deniz otobüsüyle tanışıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3 adet ``deniz dolmuşu`` alınması için çalışma başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, komisyonun raporunu bekliyor.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi , 3 adet ``deniz dolmuşu`` alınması için çalışma başlattı. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi , Menderes Türel başkanlığında toplandı . Toplantıda, Antalya -Kemer arasında çalışacak 3 adet deniz dolmuşu alınması için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel `e yetki verilmesi tartışıldı. Tartışmalar sonucu, kararın, plan ve bütçe komisyonundan gelecek rapor doğrultusunda verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda deniz dolmuşları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Türel , ilk aşamada üç aracın alınmasının planlandığını ve uygun olması halinde ``leasing`` yöntemiyle alınacağını bildirdi.

Araçların 30-40 kişi kapasiteli olduğunu kaydeden Türel , ``Bu araçları Antalya Yat Limanı ile Kemer Yat Limanı arasında çalıştırmayı planlıyoruz. Ayrıca yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için Kale Kapısı`ndan yat limanına servis koyacağız`` diye konuştu.

Projeyi, Antalya Deniz Ticaret Odası ile birlikte yürüttüklerini belirten Türel , şu anda turistleri gezdiren teknelerden daha süratli olan deniz dolmuşlarının, Antalya Kemer arası ulaşımı yarım saate indireceğini ifade etti. Türel , 3 adet deniz dolmuşunun toplam maliyetinin 1 milyon 500 bin YTL olacağını vurgulayarak, araçların daha sonra kiralanacağını bildirdi.

-ANTALYA MARKASI-

Toplantıda ayrıca, Antalya şehir markasının oluşturulması amacıyla, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO ) ile birlikte yapılan çalışmalar için Başkan Türel `e yetki verilmesi görüşüldü. Görüşmede Antalya `yı marka yapmak amacıyla sivil toplum örgütlerinden, konuyla ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş aldıklarını belirten Türel , çalışmanın masraflarının karşılanması için 50 bin YTL Büyükşehir Belediye Bütçesi`nden, 50 bin YTL de ATSO `dan alınacağını kaydetti.

``Antalya markasının oluşturulması sürecinde, neleri kullanacağımızı belirlemeye çalışıyoruz`` diyen Türel , şöyle devam etti: ``Örneğin, muz mu yoksa portakal mı ön plana çıkmalı? Turizm mi Antalya `nın lokomotif sektörü kabul edilecek, tarım mı? Bu soruların cevaplarını bulmaya ve buna göre bir tanıtım planı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaları ATSO ile birlikte yürütüyoruz.

Konu ile ilgili kurum ve kuruluşların da desteklerini bekliyoruz.`` Meclis toplantısında son olarak, bu yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri `nde dereceye giren Antalya Büyükşehir Belediyesi sporcularına ödül verilmesi görüşüldü ve konunun eğitim, spor ve turizm komisyonuna havale edilmesi ve orada ödülün türünün ve miktarının belirlenmesi kararlaştırıldı

AA
Haber7

Editör: TE Bilişim