ISPS CODE EĞİTİM SEMİNERLERİNİN ÜÇÜNCÜSÜ ANTALYA’DA İCRA EDİLİYOR…..
 
Ülkemizde, Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) uygulamalarının daha verimli hale getirilmesine yönelik olarak, Denizcilik Müsteşarlığı taşra teşkilatının uygulamalardaki etkinliğinin arttırılması düşüncesi ile personelin bu konudaki eğitim alt yapısının güçlendirilmesi ve yaklaşan yoğun periyodik denetim sürecinin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülebilmesini teminen, Denizcilik Müsteşarlığı 2010 yılı hizmet içi eğitim programları kapsamında, 24 saatlik “Modül-A: Liman Tesisi Güvenliğine Yönelik Uzman Denetçi Eğitim Semineri” ve 18 saatlik “Modül-B: Liman Tesislerine Yönelik ISPS Kod Eğitim Semineri” olmak üzere iki ayrı eğitim semineri programı hazırlandı.

Söz konusu eğitim seminerlerinin üçüncüsü 1-4 Kasım 2010 tarihleri arasında Antalya ve İzmir Bölge Müdürlüğü personelinin yoğun katılımıyla Kemer’de gerçekleştiriliyor.

Kemer’de gerçekleştirilen eğitim seminerine katılan birçoğu liman başkanı ve teknik uzman olmak üzere 40 personelimiz Modül-A: Liman Tesisi Güvenliğine Yönelik Uzman Denetçi Eğitimi, 8 personelimize ise Modül-B: Liman Tesislerine Yönelik ISPS Kod Eğitimi almaktadır.
 
Anılan eğitim seminerine; Denizcilik Müsteşarlığı’nın yanı sıra, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gümrük Müsteşarlığı’ndan ilgili uzmanlar ve Denizcilik Müsteşarlığınca yetkilendirilen Yetkilendirilmiş Güvenlik Kuruluşlarından(RSO) eğitim uzmanları da kendi alanlarıyla ilgili sunumlar yaparak katkıda bulunmaktadırlar.

Eğitim semineri programı kapsamında Antalya(Ortadoğu Limanı) Limanına ziyaret gerçekleştirilecek ve pratik uygulamalar yapılacak.

Liman tesislerine yönelik ISPS Kod uygulamaları ile ilgili müteakip eğitim semineri İstanbul ve Çanakkale Bölge Müdürlüğü personelini kapsayacak şekilde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

 

Editör: TE Bilişim