Antalya yüzünü denize dönüyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, “Antalya'nın deniz ticaretinden ve deniz turizminden yeterince faydalanması için tüm varlığımla yardım etmeye hazırım” dedi.
 
29 Nisan 2009 Çarşamba - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi nin 4 ncü Dönem Meclis Toplantısı na katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Mustafa Akaydın, Antalya nın deniz ticaretinden ve deniz turizminden yeterince faydalanamadığını belirterek, “Bana destek olursanız bütün varlığımla size yardım etmeye hazırım '' dedi.

Öncelikli olarak Antalya nın Bütünleşik Kıyı ve Akarsu Havzaları Master Planı nın hazırlanması gerektiğini anlatan Başkan Akaydın, bu sürecin uzun zaman alabileceği için acil eylem planı hazırlanabileceğini ifade etti.

KRUZ GEMİLERİ YAT LİMANINA

Başkan Mustafa Akaydın şunları söyledi: “İlk olarak, Antalya da kruvaziyer turizmi bugün olduğundan daha canlı hale getirilebilir mi? diye düşünüyorum. Bu konuda sizlerin desteğine ihtiyacımız var. 30 yıl önce olduğu gibi Yat Limanı önüne bu gemiler yaklaştırılıp, çok modern ara ulaşım araçları ile turistler direkt olarak yat limanına indirilebilir. Bu projeler üzerinde çalışmak üzere sizlerin deneyimine ihtiyacımız var. ''

AMATÖR BALIKÇILAR İÇİN ÇEKEK YERLERİ

“Antalya olarak denizlerimize hakim olmalıyız '' diyen Prof. Dr. Mustafa Akaydın, “Bazı konuları öncelikli olarak sıraya koymalıyız. Ufak çekek aletleri koyup amatör balıkçıların çeşitli yerden çok kolay denizle buluşmasını sağlayabiliriz. Çekek yerlerinin nereleri olabileceği konusunda sizden gelecek her türlü teklife hazırım '' diye konuştu.

SARISU AMATÖR BALIKÇILIK İÇİN ÇOK UYGUN

Gündemdeki diğer projelerden de bahseden Başkan Akaydın, “Sıçan Adası karşısındaki Balıkçı Barınağı Projesi yle ilgili yeterli bir planlama yok maalesef. ÇED raporu alınmamış. Maliyeti yüksek bir proje. Yatırımcı çıkarsa yap işlet devret projesi ile yapılabilir. Öte yandan Sarısu nun amatör balıkçılık için çok uygun ve çok hızlı başlanabilecek bir yer olduğunu düşünüyorum '' dedi.

SÜLEYMAN EROL SU SPORLARI MERKEZİ

Başkan Akaydın, Süleyman Erol Yüzme Havuzu nun da su sporlarına ağırlık veren, yelken, dalış merkezi haline getirilebileceğini ifade ederek, “Yap işlet devret modeli ile bu mümkün. Tesisleri bugünkü halini onararak bir şey yapmak çok mümkün gözükmüyor. Tesisleri yıkılıp, kıyı kenarı muhafaza edilerek burası su sporları merkezi olarak değerlendirilebilir '' diye konuştu. Toplantının sonunda, DTO Meclis Başkanı Yahya Serdar Göksel günün anısına Başkan Mustafa Akaydın a şilt verdi.

 

Editör: TE Bilişim