Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol ve yönetim kurulu üyeleri, Antalya'ya yeni atanan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve Antalya Liman Başkanı Burak Bulut'a nezaket ziyaretinde bulundu.

DTO Antalya Şubesi Müdürü Ahmet Erol, basından sorumlu yönetim kurulu Üyesi İzzet Ünlü ve Berna Küner ile şube müdürü Cüneyt Koşu, yeni atanan Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Ahmet Erol, Emniyet Müdürü Sağlam'a denizcilik sektörü ve Antalya kıyılarını tanıtan kitap hediye etti. Sağlam, bir oğlunun deniz üsteğmen olduğunu, diğer oğlunun da Deniz Harp Okulu'ndan ayrıldığını söyledi.

Erol ve beraberindekiler, İzmir Liman Başkanlığı görevinden Antalya Liman Başkanlığı'na atanan Burak Bulut'u da makamında ziyaret etti.

Ahmet Erol, Antalya denizcilik sektörünün her geçen yıl daha da büyüdüğünü, toplam bin 200 üyeye hizmet verdiklerini kaydetti. Denizcilik sektörünün bir aile olduğunu ifade eden Erol, sektörün sorunlarını DTO çatısı altında üyelerle tartışarak çözdüklerini bildirdi. Liman Başkanlığı ile de yakın çalışmak istediklerini dile getiren Erol, "Denizciliğin sorunlarını aile içinde tartışarak çözmek istiyoruz ve böyle de yapıyoruz. Liman Başkanlığı ile de sorunlarımızı birlikte çözmek istiyoruz" dedi.

Antalya Liman Başkanı Burak Bulut da kendisinin uzak yol kaptanı olduğunu ve 5 yıl bu görevi yaptığını anlattı. Denizcilerin sorunlarını mevzuatın el verdiği ölçüde çözmeye yardımcı olacağını kaydeden Bulut, sektörle ilgili sorunları, DTO ile Liman Başkanlığı arasındaki işbirliğiyle çözmekten yana olduğunu dile getirdi.

DTO Meclis Başkanı Serdar Göksel ise Antalya denizcilik sektörünün daha önce çok dağınık bir yapıda olduğunu ancak şube meclisinin faaliyete başlamasıyla dağınıklığın giderildiğini belirtti.

Göksel, Liman Başkanlığı'nın destekleriyle deniz turizminde yaşanan bir çok sorunun giderildiğini vurguladı. Göksel, Deniz Turizmi ve Su Sporları Yönetmeliklerinin hazırlanmasında Antalya denizcilik sektörünün çok önemli katkıları olduğuna dikkati çekti.
Editör: TE Bilişim