Yönetimi, Tasarruf ve Mevduat Sigorta Fonu'nda (TMSF) olan ve Hayyam Garipoğlu'na ait şirket tarafından işletilen Antalya Limanı'nın, gelecek yılın başında yeniden özelleştirilmesi öngörülüyor. Yatırım açısından iyi bir atmosfer bulunduğunu kaydeden yetkililer, TMSF'nin alacaklarını tahsil etmesi için limanının satılmasının düşünüldüğünü vurguladılar. Liman yetkilileri de hükümetin Antalya Limanı'nı, gelecek yılın ilk aylarında özelleştirmeyi düşündüklerini kaydettiler.

TALİPLER ARTIYOR

Bu arada Antalya Limanı'nın özelleştirilmesi durumunda, bu limana talip olacaklarını açıklayan şirketlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Merkezi Antalya'da bulunan ve Marmaris Limanı'nı işleten Antmarin Denizcilik ve İşletmecilik A.Ş'nin Antalya Limanı'na talip olduğunu açıklamasının ardından, limanın bölge ekonomisine kazandırılması amacıyla Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) öncülüğünde, Ortak Girişim Grubu oluşturulması da kararlaştırıldı.

YENİ ÜYE ATANDI

Antalya Limanı'na, bir çok yabancı şirketin de ilgi duyduğu kaydedildi. Hayyam Gariboğlu ile TMSF arasında geçtiğimiz aylarda borçların ödenmesine yönelik protokol yapıldığını anımsatan şirket yetkilileri, özelleştirilme konusunda Hayyam Gariboğlu'nun da onayının alınması gerektiğini ifade ettiler. Ayrıca limanı işleten şirketin yaklaşık iki yıldır boş bulunan yönetim kurulu üyeliklerine, TMSF tarafından Süleyman Paslı ve Mukim Öztekin atandı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim