Antalya Limanı Krize Meydan okuyor

Antalya Limanı, küresel krize rağmen rekor kırdı. Bu yılın 7 aylık döneminde, Liman'a 553 gemi geldi ve 1.5 milyon ton yükleme ve boşaltma gerçekleştirildi. Antalya Liman'daki işlemlerin yüzde 80'i ihracat için yapılıyor.
 
Antalya Limanı, bir çok ekonomik göstergenin tersine rekor kırdı. Orta Doğu Antalya Liman Hizmetleri Anonim Şirkeeti tarafından işletilen Antalya Limanı'nda yeniden yapılandırma kapsamında milyonlarca dolarlık yatırım yapılmıştı. Bu yatırımlar meyvesini verdi ve Liman'da küresel krize rağmen rekor sayıda işleme imza atıldı.

Bu yılın Ocak-Temmuz döneminde Antalya Limanı'ndan, başta mermer, dökme yük, alüminyum, çimento, krom klinker ve taş kömürü olmak üzere 1 milyon 421 bin ton yükleme ve boşaltma yapıldı. Liman'da geçen yılın aynı döneminde 1 milyon 213 bin ton yükleme boşaltma yapılmıştı. Böylece Liman kapasisetise 210 bin ton artışmış oldu.

2008 12 aylık dönemde Antalya Limanı'na 615 konteyner gemisi gelmişti. Bu yılsa sadece 7 aylık dönemde 553 gemi Liman'a demirledi ve 67 bin 95 konteyner yükleme boşaltması yapıldı. Antalya Limanı'ndaki yükleme ve boşaltmanın yüzde 80'i ihracat ağırlıklı yapılıyor. İhracat Suriye, Mısır, Kamerun, Angola, Libya, Fransa ve İtalya'ya gerçekleştiriliyor.

Antalya Limanı'nda geçtiğimiz Temmuz ayında da büyük bir canlılık yaşandı. Temmuz ayında Antalya Limanı'na 121 gemi gelirken, 351 bin 664 ton yükleme ve boşaltma gerçekleştirildi. 2008 yılının Temmuz ayında Liman'a 90 gemi gelmiş ve 175 bin 58 ton yükleme boşaltma yapılmıştı.
 

Editör: TE Bilişim