Antalya Bu Yıl 170 Bin Gemi Yolcusu Ağırlamayı Hedefliyor

Global Holding Pazarlama Müdürü Figen Ayan, Port Akdeniz Antalya Limanı’nda 2013’ü 170 bin gemi yolcusuyla kapatmayı hedeflediklerini söyledi.

Figen Ayan düzenlediği basın toplantısıyla, Global Holding’in işlettiği üç limandan biri olan Antalya Limanı’nın 2013 kruvaziyer sezonu hakkında bilgi verdi. Limanı devraldıkları 2010’da 138 bini geçen yolcu sayılarının geçen yıl 160 bine yaklaştığını, bu seneki hedeflerinin ise 170 bin yolcu olduğunu anlattı. 2010’da Antalya Limanı’na 12 gemi firmasının sefer düzenlediğini hatırlatan Ayan, 2012’de rakamın 26’ya çıktığını söyledi.

Antalya Yolcu Limanı’na 2010’dan bu yana 22 milyon liralık yatırım yaptıkları bilgisini aktaran Figen Ayan, 3-4 yıl içinde 500 bin yolcuya ulaşmayı planladıklarını dile getirdi. Antalya’nın sahip olduğu 3 bin yıllık tarihi zenginlikte doğ ve güneydoğu Akdeniz’de önemli bir indi-bindi limanı haline gelmeye namzet olduğunu belirten Ayan, “Bütün yolcular Antalya’dan söz etmeye başladı.” dedi.

Akdeniz’de 6 milyon gemi yolcusunu seyahat ettiğini, bunların 2,2 milyonunun Türkiye’deki limanlara uğradığını kaydeden Ayan, Global Holding olarak işlettikleri Antalya, Kuşadası ve Bodrum limanlarında bir milyon yolcuya hizmet verdiklerini kaydetti. Figen Ayan, ağırlıklı olarak; Antalya Limanı’nı Alman, Kuşadası’nı ABD’li, Bodrum’u İngiliz yolcuların tercih ettiğini söyledi.

Avrupa’daki ana indi-bindi limanlarının başında 2,5 milyon yolcu ile Barselona geliyor. Onu yaklaşık aynı yolcu sayı ile Roma’nın Civitavecchia limanı izliyor. Venedik 1,8 milyon, Yunanistan’ın Pire limanı ise 1,5 milyon yolcu ağırlıyor. Türkiye’nin en büyük indi-bindi limanı İstanbul’un gemi yolcu sayısı ise 590 bin.
Editör: TE Bilişim